Kung pao cauliflower

Kung pao cauliflower er:

Sticky ..
Spicy ..
Sprød ..

Og tæske hamrende lækkert!

Det er snacken inden eller en del af din asiatiske middag.
Lav rigeligt, fadet bliver hurtigt tømt og du får opskriften lige her.

Kung pao cauliflower

Det skal du bruge:

Risvineddike – giver retten syre, men kan ikke erstattes af andet eddike med samme smagsresultat. Risvineddike kan købes i de fleste supermarkeder.

Tamari – en glutenfri version af soya. Men smagsprofilen er mere dyb og ikke lige så saltet.

Maizena – fungere både som jævner i saucen og som bindemiddel mellem sauce og blomkål.

Ristet sesamolie – Meget aromatisk olie med dyb smag af ristet sesam. Har du den ikke i forvejen, bliver du glad for at invitere den ind i dit køkken. Den løfter alle dine asiatiske retter til en helt andet og meget lækkert niveau.

Sichuan peber – er en meget aromatisk og parfumeret pebersort. Du vil med sikkerhed ikke kunne finde den i supermarkedet. Men din asiatiske købmand har den med garanti.

Chiliflager – det spicy kick.

Frisk ingefær – erstat ikke med stødt, det giver ikke den samme friske og aromatiske smag.

Hvidløg – husk at rive det fint, frem for at hakke det. Smagen ændre sig til det bedre når det rives + det fordeler sig bedre i saucen.

Blomkål – gå efter det største du kan finde. Ellers brug 2.

Peberfrugt – det kan undlades, men giver både sødme og bitterhed til retten.

Forårsløg – det er både flot og lækkert. Brug kun den grønne del og snit det så fint du kan.

Peanuts – gå efter de ristede og saltede. Kan du ikke li eller tåle peanut kan du erstatte med ristede sesamfrø.

Kung pao cauliflower

Det er altid et par gode tommelfinger regler, at tage hensyn til inden du kaster dig over en ny opskrift for at få succes med den.

  1. Læs ALTID opskriften grundigt igennem INDEN du går igang.
    Dette kan næsten ikke understeges nok.
    Jeg har selv begået fejlen utallige gange med bare at gå igang og læse opskriften, as I go.
    Spar dig selv for unødig stress og for undgåelige ups´ere ved lige at læse opskriften igennem inden.
  2. Finde alle ingredienser frem, mål dem af og gør dem så du er klar til at gå i igang med opskriften.
    Igen slipper du for stress og undgår, at skulle turbo snitte noget, imens du steger løg og måler krydderier af.
  3. Gør dit udstyr klar. Fx. at tænde ovn, finde brandepande, bagepapir, knive, skåle osv frem.

NU er du klar til at lave mad.

Det kan lyde besværligt og tidskrævende.
Men det er hurtigt gjort og det gør din madlavning meget mere overskuelig og hurtigere.

Skal vi ikke bare se at komme igang med at lave kung pao cauliflower nu?

Kung pao cauliflower

Kung Pao Cauliflower
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Tilbehør
Ret: Asiatisk
Antal personer: 4
Ingredienser
  • 1 blomkål, delt i buketter
  • 4 spsk. mel
  • 4 spsk. maizena
  • 4 spsk. plantemælk
  • 1 sød peberfrugt, i tern
  • Sauce:
  • 150 ml risvineddike
  • 4 spsk. tamari
  • 4 spsk. sukker
  • 1 spsk. maizena
  • 1 spsk. ristet sesamolie
  • 1 tsk. Sichuan peber, knuste
  • 1 spsk. chiliflager
  • 2,5 cm ingefær, fint rever
  • 4 fed hvidløg, fint revet
  • Til servering:
  • Ristede saltede peanuts
  • 2 forårsløg, i tynde skiver
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 225 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Kom blomkål buketterne i en skål og vend dem med mel, maizena og plantemælk så alle stykker er dækket.
  3. Kom herefter blomkålen på bagepladen og sæt dem til side.
  4. Kom alle ingredienser til saucen i en gryde og bring det i kog under omrøring. Saucen skal tykne, det tager ca. 10 min. Det er vigtigt du bliver ved med at røre i gryden. Ellers brænder maizenaen på.
  5. Når saucen er tyknet hældes den over blomkålene og saucen fordeles.
  6. Sæt pladen i ovnen og bag det i 20 min.
  7. Tag pladen ud og fordel peberfrugterne ovenpå og sæt pladen tilbage i oven og bag det i yderligere 10 min.
  8. Anret kung pau blomkålen i en skål og pynt med peanuts og forårsløg,
  9. Server retten som tilbehør til andre asiatiske retter eller server den som en snack.

Har du lavet opskriften?

Så fortæl mig det i kommentarfeltet.
Tag endelig også @vanloseblues på Instagram og brug #vanloseblues el. #grøntsagspassionist

Jeg vil ELSKE at se DIN version af opskriften !!

Vild med blomkål?

Det er jeg!
Og derfor syntes jeg du skulle have 3 opskrifter mere, du kan fornøje dig med.

Spicy sticky blomkål 
Peanutbutter blomkål 
Blomkåls hot wings