Vegansk panang curry

Vegansk panang curry giver dig en på smagsopleveren.

Tætpakket med smage af fx. kaffir, citrongræs og ingefær sender den dig ud på en rejse i smages verden.

Lad dig ikke afskrække af ingredienslisten, retten er super nem og hurtig at lave.

Få opskriften på den lækreste veganske panang lige her ..

Vegansk panang curry

Det skal du bruge til retten:

Nogle af ingredienserne til retten kan kun fåes hos en kinesisk købmand.
Men de er ikke dyre, de holder sig længe og du har til mange mange mange retter.
Og tag mit ord for, at denne her er en, du gerne vil lave MANGE GANGE !!

Lad os kigge på de ingredienser du ikke kan finde i supermarkedet.

Panang curry paste: 

Det er en færdig lavet currypaste, lige som du kender den fra rød karry.
Bare med andre ingredienser. Du kan finde den på både brev og i bøtte. Husk at tjekke om den er vegansk. Nogle indeholder både fiskesauce og rejepaste. Jeg køber mærket Cookbrand, det er vegansk.

Kaffir-lime blade:

Du kan både få dem tørrede og friske, men på frost. Og giver en intens lime smag. De er lidt lige som laurbærblade, de giver masser af smag, men er seje i konsistensen og skal derfor tages op inden retten serveres.

Thai basilikum: 

Også kaldet sød basilikum og kan tilnærmelsesvis ikke sammenlignes med den klassiske basilikum. Thai basilikum er spidse i bladene og har en intens parfumeret smag, der gør underværker for dine thairetter.

Vegansk fiske sauce: 

Også kaldet Nuoc mam chay. Består helt simpelt af soya og vand når man ligger på ingredienslisten. Men tro mig, det er ikke bare alm. soya og vand, der er på den flaske.
Det lugter og smager ( for en veganer ) fuldstændig som fiskesauce og vil altså gøre underværker for alle dine veganske thairetter.

Disse ting er obligatoriske i retten, uden dem smager, den ikke som den skal.

Resten, så som løg, hvidløg, grøntsager, ingefær, citrongræs og kokosmælk kan du finde i alle supermarkeder.

Måske du endda allerede har mange af dem på lager?

Vegansk panang curry

Vegansk panang curry

Nu har vi ingredienserne på plads.

Men inden vi skal igang med at lave retten.
Vil jeg lige sige, at når det kommer til grøntsagerne har du helt frie rammer til, hvad du vil have i.

Jeg gik med peberfrugt og aubergine.
Dem syntes jeg nemlig er tæske lækre i den cremede og krydrede sauce.

Grøntsager som gulerødder, broccoli, blomkål eller græskar vil også være glimrede heri.
Så brug endelig hvad du kan li, hvad du har og hvad der er i sæson.

Panang curry servers helt klassisk med ris.

Jeg bruger altid basmatiris, men brug din præference.

Slutteligt topper jeg med koriander, fordi jeg elsker det.
Det springer du naturligvis bare over, hvis du ikke er en elsker.

Cashewnødder for knas og chili for et spark.

Nu til opskriften ….

Vegansk panang curry

Vegansk panang curry
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Thai
Antal personer: 4
Ingredienser
  • 1 løg, i strimler
  • 5 fed hvidløg, fint revet
  • 1 stil citrongræs, fint hakket
  • 5 cm ingefær, fint revet
  • 1 brev panang curry paste*
  • ½ tsk. frisk revet muskatnød
  • kokosolie til stegning
  • 1 pakke veganske chicken chunks, fx. Like meat el. Hälsans kök
  • 1 rød peberfrugt, i stimler
  • 1 aubergine, delt på langs og skåret i ca. 0,5 cm tynde skiver
  • 6-8 kaffir lime blade*
  • 1 håndfuld thaibasilikum
  • 2 tsk. vegansk fiskesauce*
  • 2 ds. kokosmælk
  • salt
  • Ris til servering
Fremgangsmåde
  1. Gør alle ingredienser klar.
  2. Kog risene efter anvisning
  3. Varm en sauterpande op til medium varme, smelt kokosolien og steg løg, hvidløg, citrongræs og ingefær under omrøring et par minutter.
  4. Tilsæt panang curry paste og muskatnød og lad det stege med i yderligere 1 min.
  5. Tilsæt chunks, peberfrugt, aubergine, kaffir lime blade og thai basilikum lad det steg til det har fået lidt farve, ca. 5 min og rør i det et par gange undervejs.
  6. Tilsæt kokosmælk, bring det i kog og lad det herefter simre i ca. 15 minutter eller til grøntsager er så møre som du kan lide dem.
  7. Smag til med salt og server retten rygende varm med ris og evt. toppet med koriander og cashewnødder.

 

Har du lavet opskriften?

Så fortæl mig det i kommentarfeltet.
Tag endelig også @vanloseblues på Instagram og brug #vanloseblues el. #grøntsagspassionist

Jeg vil ELSKE at se DIN version af opskriften !!

Vild med thai?

Så vil en af disse måske også friste. næste gang menuen skal stå på thai?

Green thai curry
Pad thai
One pot tikka masala