Vegansk passionsfrugt cheesecake med browniebund

Vegansk passionsfrugt cheesecake med browniebund er …

Ultra cremet ..
Chokolade intens ..
Frisk og syrlig …

På en og samme tid og sender dine smagsløg i dessert himlen.

Få opskriften på den nemme, men virkelig lækre kage her …

Vegansk passionsfrugt cheesecake

Sådan laver du vegansk cheesecake

Vegansk og cheesecake, ja det kan naturligvis virke som to modsigende ting.
Ost og vegansk …?

Med der skal ikke ost i en vegansk cheesecake.
Naturligvis ikke ..
Derimod er den lavet på cashewnødder, kokosmælk, kokosolie, citron og vanilje.

Ingen hokuspokus, bare helt almindelige ingredienser, du kan få nede i supermarkedet.

Opskriften er både nem og enkel at lave.
Men for at få et godt resultat, har du brug for en blender.
Det behøver ikke engang være en dyr og fancy en.

Cashewnødderne bliver udblødt i kogende vand og kommer derfor til, at blende sig helt smooth efter nogle minutter i blenderen.

Ingredienserne

Cashewnødder, kokosmælk og kokosolie – giver efter den lækreste cremede konsistens.
Efter en tur i fryseren sætter den sig og giver det perfekte snit.

Citron – giver den samme syrlige smag som en creme cheese ville give.

Vanilje  – ægte vanilje fra en vaniljestang.
Jeg ved godt de er møg dyre.
Men de er altså alle pengene værd, når det kommer til at få den helt rigtige smag i din veganske cheesecake. Og de fine vaniljeprikker der titter frem, vil få alle til ikke skænke det en tanke, at denne cheesecake er vegansk.

Lad os lige opsummere engang:
Det kræver kun ingredienser fra supermarkedet og en blender for at kunne lave denne lækre veganske cheesecake.

Vegansk passionsfrugt cheesecake med browniebund

Intens chokolade smag ..
Chewy brownie ..
Ultra cremet vanilje cheesecake ..
Syrlig, frisk og aromatisk passionsfrugt gele ..

Løber din mund i vand nu?

Godt !!

Det gør min også.

Chokolade + cheesecake + passionsfrugt = en uimodståelig lækker smagskombination.
Samt bløde og chewy konsistenser, der spiller perfekt sammen.

Sæt cashewnødderne i blød med det samme !!
Bag brownien NU !!

Den her, den vil du gerne smage.

Er du vild med brownie?

Så vil du også elske disse 3 lækre versioner af den evigt gode brownie.

Jeg mener …
Kan man få for mange opskrifter på den intense chokolade sag?

Brownie med kirsebær og cheesecake topping
Snickers brownie
Espresso brownie


Vegansk cheese cake med browniebund og passionsfrugt
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Cheese cake
Antal personer: 8
Ingredienser
  • Brownie bund:
  • 75 g. hvedemel
  • 15 g. Kakaopulver
  • 75 g. sukker
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 100 g mørk chokolade, min. 70 %
  • 40 g smørblok, smeltet
  • 75 ml. soyamælk
  • ½ tsk. flagesalt
  • Cheesecake:
  • 300 g cashewnødder, rå og usaltede - udblødt i 1 time i kogende vand
  • 200 g kokosmælk, kun den fede del*
  • 100 g kokosolie
  • 100 ml ahornsirup
  • 50 ml citronsaft (svarede til ca. 1 citron)
  • 1 vaniljestang, kornene heraf
  • ¼ tsk. flagesalt
  • Passionsfrugt:
  • 6 passionsfrugter
  • 50 g sukker
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 175 grader.
  2. Smelt smørret i en gryde og smelt chokoladen over et vandband.
  3. Bland alle de tørre ingredienser sammen i en skål.
  4. Rør herefter alle de våde ingredienser sammen med de tørre til dejen er fast og homogen.
  5. Kom dejen i en smurt Ø22 bageform med løs bund og bag den i 20 min.
  6. Tag kagen ud og lad den køle lidt ned på en bagerist og sæt den herefter i fryseren.
  7. Kom alle ingredienser til cheesecaken i en blender og blend det til det er helt jævnt og cremet - det tager et par minutter.
  8. Tag formen men browniebunden ud og hæld cheesecake blandingen over og sæt den tilbage i fryseren i 6 timer eller til den er helt fast.
  9. Kom imens frugtkødet og saften fra passionsfrugterne i en gryde sammen med sukkeret og lad det koge op og simre i et par minutter.
  10. Kom det i et glas med låg og lad det køle af ved stue temperatur til cheesecaken har sat sig.
  11. Efter 6 timer i fryseren burde cheesecaken tages den ud.
  12. Skær rundt langs kanten med en skarp kniv for at løsne cheesecaken fra formen - her kunne du også bruge bageplast.
  13. Tag cheesecaken ud af formen og af bunden og placer den på en tallerken eller fad.
  14. Fordel passionsfrugten ovenpå kagen og lad det gerne løbe lidt ned over kanterne.
  15. Skær kagen i 8 stykker og server den evt. pyntet med mynte.
  16. Spis den med det sammen og opbevar evt overskydende kage i en lukket beholder i køleskabet, her holder den sig min. 5 dage.
Tips
*sæt gerne dåsen med kokosmælk på køl aftenen inden du vil lave kagen for at være sikker på den fede del har adskildt sig fra væsken.

 

Har du lavet opskriften?

Fortæl mig det endelig i kommentarfeltet.
Tag endelig også @vanloseblues på Instagram og brug #vanloseblues el. #grøntsagspassionist

Jeg vil ELSKE at se DIN version af opskriften !!

Vegansk passionsfrugt cheesecake