Veganske kardemommesnegle med marcipanremonce

Veganske kardemommesnegle med marcipanremonce er:

Søde ..
Bløde ..
Saftige ..

De bliver nemlig bagt side om side i fad og efterlader ingen tørre kanter.
Tænd ovnen med det samme, de her er nemme og hurtige at lave!

Veganske kardemommesnegle med marcipanremonce

Gode råvarer giver gode resultater

Det siger næsten sig selv, ikke?
Men alligevel, kan jeg ikke understege nok, HVOR vigtigt det rent faktisk er, at bruge råvarer af den bedste kvalitet for at få gode resultater.

Når vi bager er det vigtig med en mel af god kvalitet.

Når vi bruger krydderier er det vigtig, at bruge friske og gerne hele krydderier, for at få den bedste smag.

Så når du fx. skal bage disse kardemommesnegle, kan jeg ikke anbefale nok, at bruge hele kardemomme kapsler.

Kardemomme fra hele kapsler smager milevidt anderledes end den (triste) knuste kardemomme.
Helt frisk knust kardemomme smager mindre parfumeret, men mere aromatisk.

Det er umuligt at beskrive med ord, du er nødt til selv af smage, hvor meget bedre og mere lækkert det smager.

Du kan knuste kardemomme kornene på 2 simple måder:

1. i en morter
2. i en kaffekværn (du kun bruger til krydderier)

Du kan også gøre det på andre måder, men disse 2 muligheder er dem der giver mindst griseri og mest knuste og fine korn.

Veganske kardemommesnegle med marcipanremonce

Hvedemel 
Sukker
Salt
Gær
Soyamælk
Citron
Kardemomme kapsler
Marcipan 

8 simple ingredienser er alt du skal bruge, for at bage søde, bløde og saftige kardemommesnegle med marcipanremonce.

Balancen mellem marcipan og kardemomme er så fin, at du kan smage begge dele.
Mængden af remonce er så perfekt, at du kan smøre et lag, i samme tykkelse som dejen helt ud til kanten.

Det til sammen giver en snegl med lækker remonce i hver bid og det umuligt kun at nøjes med en.

Dejen skal kun hæve en gang hvilket gør det nemt og hurtigt at bage.

Så hvad venter vi egentligt på? 
Lad os komme igang med at bage …


Veganske kardemommesnegle med marcipanremonce
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: kage
Antal personer: 12
Ingredienser
  • 30 g gær
  • 25 ml vand
  • 2 dl soyamælk
  • 1 citron, saften heraf
  • 55 g smør, smeltet
  • 365 - 400 g hvedemel
  • Knust kardemomme fra 10 kardemommekapsler
  • 35 g sukker
  • 1 tsk. flagesalt
  • Remonce:
  • 125 g marcipan, groft revet
  • 50 g sukker
  • 85 g blødt smør
Fremgangsmåde
  1. Kom citronsaft i soyamælken og lad det koagulere. ( det skal ligne kærnemælk )
  2. Gør gær ud i vandet i skålen til røre maskinen.
  3. Rør den smeltede smør sammen med mælken og tilsæt den gær blandingen.
  4. Vej 365 g mel af og bland sukker, salt og knust kardemomme ud heri.
  5. Vej yderligere 35 g mel og sæt det til side. Det er ikke sikkert du skal bruge det.
  6. Kom melblandingen i rørskålen og ælt det sammen på mediumhastighed et par minutter.
  7. Tjek om dejen er god ved at prikke let ved dem, klistre den ikke er den klar, men gør den har den brug for lidt mere mel.
  8. Når dejen er fugtig og smidig og ikke klistre ved et let tryk med fingeren er den klar til ar blive rullet ud.
  9. Drys lidt mel ud på bordet og placer dejen herpå. Drys lidt mel ovenpå og tryk forsigtig dejen til en firkant - det gør det lettere at rulle den ud.
  10. Rul dejen til en rektangel der måler ca. 25x40 cm.
  11. Lav remoncen ved at blande blødt smør, marcipan og sukker sammen. Jeg syntes det er lettest at gøre det med hænderne da varmen fra hånden gør det lettere at "ælte" sammen.
  12. Smør remoncen helt ud til kanten i et jævnt lag og rul forsigtig dejen sammen på den lange led.
  13. Skær de yderste ender af og kasser dem.
  14. Skær dejen i 12 lige store dele og placer dem i en 25 x 35 cm brandepande med bagepapir.
  15. Dæk bradepanden til med film og lad dem hæve i 45 min.
  16. Tænd ovnen på 200 grader over/under varme og lad den blive varm.
  17. Tag filmen af bradepanden og sæt den i ovnen.
  18. Bag sneglene i 18-22 minutter alt efter din ovn.
  19. Sneglene skal være gylne på toppen og bløde i midten.
  20. Nyd dem imens de er lune og opbevar resten i en lukker beholder.
  21. Hvis du har bagt dem let er de stadig friske et par dage.

 

Har du lavet opskriften?

Så fortæl mig det i kommentarfeltet.
Tag endelig også @vanloseblues på Instagram og brug #vanloseblues el. #grøntsagspassionist

Jeg vil ELSKE at se DIN version af opskriften !!

Veganske kardemommesnegle med marcipanremonce

Hvad med resten af gæren?

I stedet for at lade gæren tørre ind til ubrugeligt smulder i køleskabet, kunne du jo bage en af disse lækkerier i stedet:

Brunsviger
Verdens bedste veganske pølsehorn