Vegansk lemon meringue cupcakes

Vegansk lemon meringue cupcakes er en henrivende lille kage.

Sød og svampet vanilje cupcake ..
Syrlig og frisk lemon curd ..
Sød luftig og cremet marengs ..

Der lige er blevet brændt på toppen for, at gøre dem endnu mere lækre.

Få opskriften den perfekte kombination når vi taler om kage lige her …

Vegansk lemon meringue cupcakes

Udstyret og ingredienserne

For at kunne bage disse henrivende cupcakes, er det det vigtigt du har udstyret i orden – som man siger …

Du skal bruge:

Sukkertermometer – for at kunne få den helt rigtige konsistens på den italienske marengs, er det nødvendigt med et sukkertermometer, eller bare et termometer, der kan tåle høje temperature.

Røremaskine – igen er det vigtig for konsistensen på marengsen. Der skal piskes hurtigt og længe og det er bare lettest med en røremaskine.

Derudover skal du også bruge en cupcake plade, en kernehusudstikker, en sprøjtepose og cupcake forme
Og selvfølgelig en gryde og en ovn.

Ingredienserne:

De fleste ingredienser er helt basic.

Mel, plantemælk og smør, citron, æblescidereddike, vanilje, maizena, bagepulver, natron og sukker.

Men vi skal også bruge:

Cream of tartar – også kaldet vinsteneddike.
Det stabiliserer marengsen og gør, at den holder sin luftighed.

Aquafaba – vandet fra en dåse kikærter.
Men til denne opskrift tager vi det lige skridtet videre.
Denne aquafaba skal være reduceret.

Det er heldigvis ikke mere kompliceret end at koge aquafabaen ind til det halve.
Du kan desværre ikke springe dette skridt i processen over.
Uden en reduceret aquafaba vil du ikke få den rigtige seje og luftige konsistens på marengsen, men ende med en, der taber pusten med det samme.

Vegansk lemon meringue cupcakes

Vegansk lemon meringue cupcakes

Vanilje cupcakes
Lemon curd
Brændt italiensk marengs

Den perfekte kombination, der spiller på alle tangenter.

Sød vanilje
Syrlig citron
Saftig og svampet cupcake
Cremet og luftig marengs med en sprød, lækker og karamelliseret overflade.

Er du vild med kombinationen af sødt og surt?
Er du vild med flødeboller?
og
Er du vild med at lege med gasbrænder i dit køkken?

Så vil du ELSKE dem her!

Hvis det virker som en uoverskuelig proces med alle komponenterne kan du uden problemer sprede det ud over nogle dage.

Aquafabaen kan du reducere op til en uge før du skal bruge den.
Lemon curd kan du lave 1-2 dage før.
Og cupcakesene kan du bage dagen før.

Det eneste der er bedst samme dag er marengsen.
Når det så er sagt, kan de færdige cupcakes med lemon curd og brændt marengs sagtens holde sig et par dage i en lukket beholder.

Men lur mig om de ikke når at forsvinde inden.

Ikke mere snak, NU skal vi bage !!!

Vegansk lemon meringue cupcakes

Vegansk lemon meringue cupcakes
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Cupcakes
Antal personer: 12
Ingredienser
  • 240 g plantemælk fx. soya eller havre
  • 2 spsk. æblecidereddike
  • 45 g smørblok, smeltet
  • 185 g sukker
  • 1 vaniljestang, kornene heraf
  • 245 g mel
  • 1½ tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • 1 tsk. flagesalt
  • 1/4 portion lemon curd
  • Vegansk italiensk marengs
  • 480 g sukker
  • 150 ml vand
  • 180 g reduceret aquafaba*
  • ½ tsk. cream of tartar
  • 1 nip salt
  • 1 tsk. vanilje pulver el. fyldende vanilje.
Fremgangsmåde
  1. Tænd oven på 175 grader og kom forme i en cupcake plade.
  2. I en skål røres plantemælk og æblecidereddike sammen.
  3. I en anden skål blandes mel, bagepulver, natron og salt sammen
  4. Tilsæt sukker, smør og vanilje til mælken og rør det sammen.
  5. Tilsæt de våde ingredienser til de tørre og rør det sammen, kun lige til det er samlet.
  6. Overmix ikke, det er ok at dejen har mindre klumper.
  7. Fyld formene med dejen ¾ op
  8. Sæt pladen i ovnen og bad dem ca. 22 min
  9. Du kan tjekke om de er færdige ved at give dem et lille tryk, hopper dejen hurtigt tilbage er de færdige.
  10. Lad cupcakesene køle at i formen på en bagerist til de er helt afkølede.
  11. Imens laves den italienske marengs.
  12. Kom aquafaba og cream of tartar i skålen til røremaskinen, men begynd ikke at piske endnu.
  13. I en gryde tilsættes sukker og vand og bringes i kog, lad det herefter simre til det når 110°
  14. Tænd røremaskinen på høj hastighed og pisk aquafabaen luftigt.
  15. Vend tilbage til gryden med sukker og lad varme op til 118°
  16. Skru nu hastigheden til røremaskinen ned til medium og langs kanten af skålen hældes til varme sirup i langsomt.
  17. Når alt sirupen er tilsat øges hastigheden til høj og der skal piskes skålen ikke er varm længere - min. 10 minutter.
  18. Nu skulle marengsen gerne være vokset 3 gangen og konsistensen være sej, men luftigt og den skal se blank ud.
  19. Med en kernehusudstikker tages midten ud i alle cupcakes ca. ¾ ned og de fyldes med lemon curd.
  20. Smør den ønskede mængde marengs på cupcakesene og med en gasbrænder brændes marengsen.
Tips
*Aquafaba indkogt til det halve - du starter altså med 360 g og koger det ind til 180 g. Dette step kan ikke springes over, da det ikke vil kunne fungere uden aquafabaen er reduceret.

 

Har du lavet opskriften?

Så fortæl mig det i kommentarfeltet.
Tag endelig også @vanloseblues på Instagram og brug #vanloseblues el. #grøntsagspassionist

Jeg vil ELSKE at se DIN version af opskriften !!

xxx

xxx

Lemon meringue cheesecake
Semlor med lemon curd
Vegansk passionsfrugt cheesecake med browniebund