Veganske rabarbersnegle med smørcreme

Veganske rabarbersnegle med smørcreme er …

Søde ..
Bløde ..
Cremede ..
Snaskede ..

Og, uimodståelig gode !!

Få opskriften på smagen af dansk sommer, i en snegl, lige her …

Rabarbersnegle

Er det blasfemi ..?

Ikke at komme kanelremonce i en snegl?
For i stedet, at komme rabarberkompot i?

Det tror jeg ikke du vil mene, når først du har smagt kombinationen af bløde snegle, rabarberkompot og den lækreste, bløde og luftige smørcreme.

Hemmeligheden, eller måske bare tricket, til at få en tyk og cremet er at bruge flormelis.
Måske det er helt alm. bageviden, men jeg opdagede det ved et tilfælde.
Naturligvis fordi jeg ikke havde mere sukker, da jeg havde besluttet mig for, at rabarberkompotten skulle laves.

Klassiker ikke?

Men med et virkelig godt resultat.
Perfekt tyk og cremet og en lækker balance mellem sødt og syrligt.

Så rabarberkompot, i en snegl, med smørcreme på toppen.
Mmmmm …, ikke?

Veganske rabarbersnegle med smørcreme

Smørcreme og vegansk …
Det kan lyde selvmodsigende.

Det er ikke, heldigvis.

Fordi er der noget bedre end, at sætte tænderne i en kage, eller i dette tilfælde, snegl.
Med en let og luftig smørcreme.

Nej vel?

Sådan en smørcreme, er super nem at lave, men den tager tid, lang tid.

Så ha tålmodigheden med, når du skal lave smørcreme.
Og har du en røremaskine, bliver der endnu lettere.

Det handler nemlig om, at få piske så meget luft som muligt, ind i smørret.
Og flormelisen, den skal du tilsætte af 2 gange – og piske i 4-5 minutter i mellem hver gang.

Det lyder som lang tid, men det er det, der gør hele forskellen og giver dig en let, lækker og luftig smørcreme.

Som du nu kan smøre på dine nybagte rabarbersnegle.

Nu blev du lækkersulten ikke?

Lad os komme igang med at bage …


Veganske rabarbersnegle med smørcreme
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Kage
Antal personer: 16
Ingredienser
  • Rabarberkompot:
  • 300 g rabarber, i tern
  • 75 g flormelis
  • Snegle:
  • 25 g gær
  • 2 dl lun soyamælk
  • 50 ml aquafaba
  • 2 spsk. sukker
  • 100 g blødt smør
  • 500 g mel
  • ½ tsk. flagesalt
  • 50 ml aquafaba + 1 spsk. sukker til pensling
  • Vaniljefrosting:
  • 125 g smørblok - blødt, men fast
  • 175 g flormelis
  • 1-2 spsk. fløde fx. Alpro piskbar
  • 1 tsk. flydende vanilje
Fremgangsmåde
  1. Kom rabarber og flormelis i en gryde og bring det i kog.
  2. Lad det simre til rabarberen er helt mør og konsistensen er tyk.
  3. Kom det i en skål og lad det køle ned.
  4. Opløs gæren i mælken i skålen til røremaskinen.
  5. Tilsæt aquafaba, sukker, smør, salt og mel og ælt til dejen er blød og glat.
  6. Kom dejen ud på et meldrysset bord og rul den ud til en 30 x 30 cm firkant.
  7. Smør rabarberkompotten ud på dejen og rul dejen tæt sammen.
  8. Skær enderne af så rullen er helt symmetrisk.
  9. Skær den i 16 lige store stykker af ca. 2 cm tykkelse.
  10. Placer dem på en bradepande med bagepapir, dæk dem til og lad dem hæve til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
  11. Pisk aquafaba og sukker sammen og pensel sneglene med det.
  12. Bag sneglene ved 200° i ca. 15 min.
  13. Lad dem køle 10 min i formen og tag dem herefter ud på en bagerist.
  14. Lad dem køle i yderligere 30 min og lav herefter vaniljefrostingen.
  15. Pisk smørret lyst og luftigt i ca. 5 min enten i en røremaskine eller men en håndmixer.
  16. Tilsæt halvdelen af flormelisen og pisk i 4-5 min.
  17. Tilsæt resten og pisk igen i 4-5 min.
  18. Tilsæt fløde og vanilje og pisk i 2-3 min.
  19. Smør den luftige smørcreme på sneglene og nyd dem med det samme.

 

Har du lavet opskriften?

Så fortæl mig det i kommentarfeltet.
Tag endelig også @vanloseblues på Instagram og brug #vanloseblues el. #grøntsagspassionist

Jeg vil ELSKE at se DIN version af opskriften !!

Vild med rabarber?

Så har jeg endnu flere rabarber lækkerier til dig lige her …

Rabarbercrumble 
Bagt havregrød med rabarber, kokos og lime
Koldskålschiagrød med rabarber kompot