Veganske varme hveder

Veganske varme hveder til stor bededag.

Lune ..
Luftige ..
Lækre ..

Kardemomme duftende varme hveder.

De er nemme at lave og opskriften får du lige her …

Veganske varme hveder

Lette og luftige

Søde og sprøde ..
Krydret og knasende ..

Nybagte eller ny ristede hveder er og bliver min yndlingstradition!

Som barn tilbragte jeg meget tid hos mine bedsteforældre.
Her blev aftensmaden altid serveret kl. 17.30 og den blev altid spist ved det lille bord i køkkenet.

Men dagen før stor bededag, blev der dækket op på sofabordet, med ristede hveder, smør, marmelade, kaffe og the.

Hvidt brød med tandsmør til aftensmad, indtaget i sofaen …

Det var og er jeg altså stadig vild med !!

Veganske varme hveder

Hvederne jeg voksede op med var aldrig hjemmebagte, men kom fra Rundelens Bager i Hirtshals.

I dag bager jeg dem selv, ikke fordi jeg er for fin til at købe dem.
Men fordi dem man kan købe ikke er veganske.

Det er heldigvis nemt, at bage hvederne selv.

Du bytter helt simpelt bare smør ud med vegansk smør.
Og aquafaba ud med æg.

Aquafaba er vandet fra en dåse kikærter.
Eller vandet du har kogt dine kikærter i.

Den væske har på magisk vis, nærmest samme egenskaber som æg.
Og nej, dine hveder kommer ikke til at smage af hummus.

Tværtimod får du lette og luftige hveder.

Og husk !!! At brug kardemomme fra hele kapsler.
Selvom det kan virke lidt bøvlet at skulle pille korn ud af de seje kapsler og knuse dem.
Er den smag du får hele besværet værd.

Duften alene, mmmm !!

Men især også smagen !!

Den smag er smagen af varme hveder, dagen før stor bededag.

Så lad os komme igang med at bage !!


Veganske varme hveder
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Boller
Antal personer: 12
Ingredienser
  • 25 g gær
  • 250 ml soyamælk
  • 1 tsk. flagesalt
  • 50 g sukker
  • 100 ml aquafaba
  • 550-600 g hvedemel
  • Knust kardemomme fra 10-12 friske kapsler
  • 55 g blødt smør, i tern
Fremgangsmåde
  1. Smuldr gæren ned i skålen til røremaskinen.
  2. Lun mælken til 40°, hæld det i skålen med gær og rør den ud heri.
  3. Tilsæt salt, kardemomme, aquafaba og 550 g mel.
  4. Ælt dejen ved medium hastighed i 10 min.
  5. Efter 10 min tilsættes smørret lidt ad gangen imens der æltes langsomt.
  6. Tilsæt en smule mere mel til dejen er sammenhængende.
  7. Dejen skal være smidig og ikke tør. Du skal kunne røre dejen med et let tryk uden den klistre sig fast.
  8. Dæk skåle til med film og stil den til hævning i 30 min.
  9. Vend dejen ud på et meldrysset bord og del dejen i 12 lige store dele ca. 80/85 g.
  10. Stram bollerne op ved at folde dejen ind mod midten hele vejen rundt og tril dem helt runde på bordet med en hul hånd.
  11. Kom bagepapir i en bradepande og placer bollerne så de lige akkurat ikke rører hinanden.
  12. Lad dem hæve tildækket til dobbelt størrelse i ca. 1 time.
  13. Bag hvederne ved 190° grader ( ikke varmluft ) i ca. 20 min,
  14. Lad hvederne afkøle 10 min i formen og vend dem herefter ud på en bagerist.
  15. Spis dem nybagte eller ristede med smør.
  16. Hvederne er også fryseegnede.

 

Har du lavet opskriften?

Så fortæl mig det i kommentarfeltet.
Tag endelig også @vanloseblues på Instagram og brug #vanloseblues el. #grøntsagspassionist

Jeg vil ELSKE at se DIN version af opskriften !!

Vild med kardemomme?

Eller skal dine hveder være glutenfri?

Så har jeg opskrifterne til dig lige her:

Glutenfri varme hveder
Kardemommesnegle med marcipanremonce
Gulerodsmuffins