Biscoff apple pie semlor


Biscoff apple pie semlor
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: fastelavn
Antal personer: 12
Ingredienser
  • 150 g smør
  • 150 g mælk
  • 25 g gær
  • 2 dl aquafaba*
  • 550-600 g hvedemel
  • 1 nip flagesalt
  • 1 spsk. sukker
  • Fyld:
  • 4 dl æblemos + krummerne fra bollerne
  • Biscoff skum:
  • 5 dl vegansk fløde, fx. alpro piskbar
  • 2 store spsk. biscoff spread
  • Pynt:
  • knuste biscoff kiks
  • Flormelis
Fremgangsmåde
  1. Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken.
  2. Hæld blandingen i skålen til røremaskinen og rør gæren ud heri.
  3. Test først med din lillefinger at den ikke er for varm.
  4. Tilsæt aquafaba, sukker, salt og hvedemel, men hold ca. 50 g tilbage.
  5. Ælt dejen på medium hastighed til dejen er skindende og slipper skålen.
  6. ( Du kan også sagtens ælte den i hånden )
  7. Dæk skålen til med husholdningsfilm og et viskestykke og stil dejen til hævning et lunt sted i 1 time.
  8. Når dejen er hævet og vokset til dobbelt størrelse, deles dejen i 12 lige stole dele.
  9. Vej evt. dejen først og vej lige store boller af herefter.
  10. Spænd bollerne op ved at folde dejen ind under sig selv et par gange og rul dem herefter helt runde og glatte med en hul håndflade på bordet.
  11. Placer bollerne på en bageplade med bagepapir, dæk dem til igen og lad dem hæve i 30 min.
  12. Varm ovnen op til 200 grader over + undervarme ( ikke varmluft) og bag bollerne i ca. 15 min.
  13. Tag bollerne ud af ovnen lad dem køle i ca. 15 min.
  14. Sæk en trekant i toppen af alle bollerne i en skrå vinkel så toppen danner en trekant.
  15. Skrab det bløde ud af bollerne med en gaffel.
  16. Rør krummerne sammen med den æblemosen og fordel det i bollerne.
  17. Pisk fløden fast, tilsæt biscoff spread og pisk igen.
  18. Kom biscoff flødeskummet i en sprøjtepose med stjernetyl og fyld bollerne så det danner en top over bollen.
  19. Pynt med kiksekrummer og placer de afskårede toppe og drys med flormelis.
  20. Semlor bør spises samme dag de er lavede.