Chai chiagrød med æblemos og friske figner
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Morgenmad
Antal personer: 2 portioner
Ingredienser
  • 4 spsk. chiafrø
  • 3 spsk. hampefrø
  • 2,5 dl. vand
  • 200 g rå blomkål
  • 1 lille banan
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • ¼ tsk. kardmomme
  • ¼ tsk. allehånde
  • ¼ tsk. stødte nelliker
  • Til anretning:
  • 3 dl. soya yoghurt
  • 2 dl. krydret æblemos
  • 1 dl. granola
  • 2 friske figner, i både
Fremgangsmåde
  1. I en skål røres chiafrø, hampefrø og alle krydderierne sammen med vand og lad det trække i min. 15 minutter.
  2. Imens dampes blomkålen mør i en gryde med en lille smule vand, det tager ca. 15 min.
  3. Hæld overskydende vand fra blomkålen og kom det i en blender sammen med banan og chia blandingen og blend det helt jævnt og cremet.
  4. Kom æblemosen i bunden af 2 glas og fordel chiagrøden ovenpå.
  5. Top med granola og friske figner.
  6. Spis chiagrøden med det sammen, hvor de er lune, eller stil dem i køleskabet i 2-3 timer og nyd dem kolde istedet.
Tips
Chiamoussen kan holde sig i 4-5 dage i køleskabet, så du kan med fordel lave morgenmaden klar til flere dage.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2017/09/chai-chiagroed-aeblemos-friske-figner/