Dobbeltbagte søde kartofler med edamamebønner og peanutbutter
Forfatter: Maria - Vanløse Blues
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Tilbehør
Antal personer: 4 stk
- 2 store søde kartofler
- 200 g edamamebønner, afbælgede
- 1 håndfuld koriander, groft hakket
- 1 lime, saften heraf
- 1 rød chili, fint hakket
- 2 spsk. peanutbutter
- 2 tsk. grøn karrypasta
- 2 tsk. sorte sesamfrø
- salt og peber
- Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
- Vask de søde kartofler grundigt, halver dem og placer dem på bagepladen med skære siden ned ad.
- Sæt pladen i ovnen og bag dem i ca. 45 min. eller til de er helt møre.
- Lad de bagte søde kartofler køle lidt af.
- Skrab kartoffel kødet ud af skindet og mos det sammen med limesaft, grøn karrypasta, peanutbutter, salt og peber.
- Kom kartoffel skindet tilbage i ovnen og bag det i ca. 10 min. eller til det er sprødt.
- Vend edamamamebønner, chili, sesamfrø og koriander i kartoffelmosen og fordel det i de 4 sprøde kartoffelskind.
- Server de søde kartofler som tilbehør til en sprød thai salat og evt. med peanutbutterdressing til.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2017/09/dobbeltbagte-soede-kartofler-edamameboenner-peanutbutter/
3.5.3251