Dobbeltbagte søde kartofler med edamamebønner og peanutbutter
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Tilbehør
Antal personer: 4 stk
Ingredienser
  • 2 store søde kartofler
  • 200 g edamamebønner, afbælgede
  • 1 håndfuld koriander, groft hakket
  • 1 lime, saften heraf
  • 1 rød chili, fint hakket
  • 2 spsk. peanutbutter
  • 2 tsk. grøn karrypasta
  • 2 tsk. sorte sesamfrø
  • salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Vask de søde kartofler grundigt, halver dem og placer dem på bagepladen med skære siden ned ad.
  3. Sæt pladen i ovnen og bag dem i ca. 45 min. eller til de er helt møre.
  4. Lad de bagte søde kartofler køle lidt af.
  5. Skrab kartoffel kødet ud af skindet og mos det sammen med limesaft, grøn karrypasta, peanutbutter, salt og peber.
  6. Kom kartoffel skindet tilbage i ovnen og bag det i ca. 10 min. eller til det er sprødt.
  7. Vend edamamamebønner, chili, sesamfrø og koriander i kartoffelmosen og fordel det i de 4 sprøde kartoffelskind.
  8. Server de søde kartofler som tilbehør til en sprød thai salat og evt. med peanutbutterdressing til.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2017/09/dobbeltbagte-soede-kartofler-edamameboenner-peanutbutter/