Mango Curry med søde kartofler og blomkål
Forfatter: Maria - Vanløse Blues
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Indisk
Antal personer: 4 portioner
- 500 g søde kartofler, i tern
- 200 g blomkål, i mindre buketter
- 100 g frisk spinat
- 1 dåse kikærter
- 1 dåse kokosmælk
- 1 stort rødløg, i skiver
- 1 fed hvidløg, fint revet
- 1 rød chili, fint hakket
- 1 mango
- 2 tsk. karry
- Kokosolie til stegning
- salt og peber
- 2 dl quinoa
- 2 dl. sorte ris
- Topping:
- 2 forårsløg, i skiver
- 1 håndfuld frisk koriander, groft hakket
- 1 lime, i både
- 1 rød chili, i skiver
- Skær mango kødet fri af stenen og skrællen.
- Kom det i en blender, blend det helt jævnt og sæt det til side.
- Kog quinoa og ris efter anvisning på posen
- Varm en gryde op til medium varme, smelt kokosolien og steg løg, søde kartofler og blomkål heri i 5 minutter.
- Tilsæt hvidløg, karry og chili, vend det rundt og tilsæt kokosmælken og kikærter og lad det simre i 15 min.
- Tilsæt mango og spinat, vend det rundt og lad det simre i yderligere 1-2 minutter.
- Smag til med salt og peber.
- Server retten med quinoa og ris og top med forårsløg, koriander, chili og limebåde.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2017/09/mango-curry/
3.5.3208