Mango Curry med søde kartofler og blomkål
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Indisk
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 500 g søde kartofler, i tern
  • 200 g blomkål, i mindre buketter
  • 100 g frisk spinat
  • 1 dåse kikærter
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 stort rødløg, i skiver
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 1 rød chili, fint hakket
  • 1 mango
  • 2 tsk. karry
  • Kokosolie til stegning
  • salt og peber
  • 2 dl quinoa
  • 2 dl. sorte ris
  • Topping:
  • 2 forårsløg, i skiver
  • 1 håndfuld frisk koriander, groft hakket
  • 1 lime, i både
  • 1 rød chili, i skiver
Fremgangsmåde
  1. Skær mango kødet fri af stenen og skrællen.
  2. Kom det i en blender, blend det helt jævnt og sæt det til side.
  3. Kog quinoa og ris efter anvisning på posen
  4. Varm en gryde op til medium varme, smelt kokosolien og steg løg, søde kartofler og blomkål heri i 5 minutter.
  5. Tilsæt hvidløg, karry og chili, vend det rundt og tilsæt kokosmælken og kikærter og lad det simre i 15 min.
  6. Tilsæt mango og spinat, vend det rundt og lad det simre i yderligere 1-2 minutter.
  7. Smag til med salt og peber.
  8. Server retten med quinoa og ris og top med forårsløg, koriander, chili og limebåde.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2017/09/mango-curry/