Cookies med rosiner, nødder og chokolade
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Antal personer: 9 stk
Ingredienser
  • 240 g udblødte og kogte butterbeans - svarende til 1 dåse, drænet vægt
  • 1 dl. kokossukker
  • 2 spsk. kokosolie
  • 2 spsk. mandelsmør ( kan erstattes af peanutbutter )
  • 2 spsk. mandelmælk el. anden plantebaseret mælk
  • 1 dl. rosiner, fint hakket
  • 1 dl. ristede hasselnødder, groft hakket
  • 1 dl. mørk chokolade, groft hakket
  • ½ tsk. salt
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • 1 tsk. natron + 1 tsk. citronsaft
  • 1 spsk. loppefrøskaller
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 180 grader.
  2. Kom bønner, kokosolie, mandelsmør og mandelmælk i en foodprocessor og kør det til en ensartet cremet konsistens.
  3. Rør natron sammen med cireonsaft kom det i bønnemassen og tilsæt kokossukker, kanel, vaniljepulver og salt og mix det godt sammen.
  4. Vend hakkede rosiner, nødder og chokolade i og tilsæt tilsidst loppefrøskaller, vend det grundigt sammen.
  5. Kom bagepapir på en bageplade.
  6. Med 2 spiseskeer sættes 9 klatter dej, giv dem et lille tryk med bagsiden af skeen.
  7. Sæt pladen i ovnen og bag cookiesene i 20 min.
  8. Læg cookiesene på en bagerist og lad dem afkøle lidt inden de nydes med en god kop kaffe, et varmt tæppe og en god film i flimsen!
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2015/11/cookies-med-rosiner-noedder-og-chokolade/