Glaskålssalat med vandmelon og grønne mungbønne bøffer
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Salat og bøffer
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 2 store glaskål
  • ½ vandmelon
  • 4 spsk. bredbladet persille, fint hakket
  • DRESSING:
  • 2 spsk. citronsaft
  • 2 spsk. ristede sesamfrø
  • 1 tsk. ristet sesamolie
  • Salt og peber
  • MUNGBØNNE BØFFER - 12 stk.
  • 5 dl. mungbønner, kogte
  • 2 dl. quinoa, kogt
  • 1 lille blomkål
  • 2 spsk. knuste hørfrø + 6 spsk. vand - rørt sammen og trukket i 10 min.
  • ½-1 dl. kikærtemel
  • 3 spsk. persille, fint hakket
  • ½ dl forårsløg, fint hakket
  • 1 tsk. flagesalt
  • ½ tsk. peber
Fremgangsmåde
  1. Skær skrællen af glaskål og vandmelon og skær det derefter i tern.
  2. Kom det i en skål og vend det hele sammen med dressingen.
  3. Start med at hakke blomkål, persille og forårsløg fint i en foodprocessor, tilsæt derefter quinoa, halvdelen af mungbønnerne, hørfrø blandingen, salt og peber og blend det til en jævn og fin konsistens. Tilsæt resten af mungbønnerne og giv den et par gange med pulsknappen.
  4. Tilsæt kikærtemel og puls det igen så det bliver jævnt fordelt.
  5. Lad det stå og samle sig i 10-15 min.
  6. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  7. Form farsen til 12 bøffer, sæt pladen i ovnen og bag dem i 25-30 min.
  8. Spis salaten som tilbehør til mungbønnebøfferne og har du rester tilbage er begge dele skønne i madpakken dagen efter.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2016/08/glaskaalssalat-med-vandmelon-og-groenne-mungboenne-boeffer/