Efterårsfrikadeller med pastinak og svampe
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Frikadeller
Antal personer: 16
Ingredienser
  • 500 g pastinak
  • 250 g champignon
  • 2 spsk. knuste hørfrø + 6 spsk. vand
  • 1 dl kikærtemel ( kan erstattes af andre glutenfrie meltyper eller alm. mel )
  • 100 g mandler, groft hakkede
  • 1 løg
  • 2 tsk. tørret krydderurt fx. salvie, timian eller rosmarin
  • 2 fed hvidløg
  • 2 spsk. loppefrøskaller
Fremgangsmåde
  1. Rør knuste hørfrø og vand sammen og lad det trække i 10 min for at danne en gele
  2. Riv pastinakkerne groft, enten i en foodprocessor eller på et rivejern.
  3. Hak champignon, løg, mandler og hvidløg groft i en foodprocessor.
  4. Tilsæt hørfrø blandingen, revet pastinak, tørrede krydderurter og salt i og kør det til en fin og ensartet masse.
  5. Kom kikærtemel og loppefrøskaller i og rør det godt sammen.
  6. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  7. Lad farsen så og samle sig imens ovenen bliver varm.
  8. Med en spiseske formes farsen til 16 mellem store frikadeller.
  9. Placer dem på bagepapiret, sæt pladen i ovnene og bag dem gyldne og sprøde i 20-25 min.
  10. Server efteårsfrikadellerne med en sprød kålsalat, min bestod af rødkål, groft hakket spinat, æble i tern, granatæblekerner, lidt persille og vendt med en sennepsvinaigrette.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2015/11/efteraarsfrikadeller-med-pastinak-og-svampe-vegetar/