Vafler med rødbedehummus
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Marokkansk
Antal personer: 2 personer
Ingredienser
  • Vafler:
  • 2 dl kikærtemel
  • 2 dl vand
  • 1 tsk salt
  • 1 tsk stødt koriander
  • 1 tsk stødt spidskommen
  • 2 tsk nigellafrø
  • Rødbedehummus:
  • 1 dåse kikærter
  • 4 små kogte rødbeder
  • 1 citron (saften)
  • 2 spsk tahin
  • 2 fed fintrevet hvidløg
  • 2 tsk stødt koriander
  • 1 tsk spidskommen
  • Salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Pisk alle ingredienserne sammen og lad derefter dejen stå og samle sig i 30 min. Tænd for vaffeljernet og lad det varme op.
  2. Fordel en del af dejen i vaffelhjernet, og steg til lampen lyser grønt. Tag vaflen ud med en gaffel og læg den på en tallerken. Gentag til der ikke er mere dej tilbage.
  3. Rødbedehummus
  4. Blend alle ingredienserne sammen, enten i en foodprocessor, mini hakker eller med en stavblender, til konsistensen er jævn og cremet. Smag hummusen til med salt og evt mere krydderi.
  5. Smør vaflen med rødbedehummus og drys med granatæblekerner og fint hakket persille.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2016/04/vafler-med-roedbedehummus-og-krydrede-kikaerter/