Rød efterårscoleslaw med peanutbutterdressing
 
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Salat, tilbehør
Antal personer: 2-4 portioner
Ingredienser
  • ¼ rødkål ca. 500 g
  • 2-3 store gulerødder, ca. 300 g
  • 3 dl afbælgede edamamebønner, optøede
  • 4 spsk. bredbladet persille eller koriander, fint hakket
  • PEANUTBUTTER DRESSING:
  • 2 spsk. peanutbutter
  • 3 spsk. limesaft
  • 2 spsk. tamari
  • 1 spsk. sød chili sauce
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • ca. 1 dl vand til at justere tykkelsen
Fremgangsmåde
  1. Riv gulerødderne groft enten på et rivejern eller i foodprocessoren. Kom dem i en stor skål.
  2. Snit rødkålen fint enten på et mandolinjern eller i foodprocessor og kom det i skålen sammen med gulerødderne og tilsæt persille og edamamebønner. Vend det hele sammen med dressingen, start med 4 spsk. og vurder så ud fra dine smagspræferencer om der skal mere på.
  3. Pisk alle ingredienserne, undtagent vand, sammen til en jævn og cremet dressing. Tilsæt vandet lidt ad gangen til du har den ønskede konsistens. Smag dressingen til med salt og evt. lidt sødning for at fremhæve og balancere smagen.
Tips
Overskydenede dressing kan opbevares i køleskabet i en lukket beholder - her holder det sig min. 4-5 dage og kan bruges til andre salater, som dip til fx. grøntsagsstave eller friske forårsruller.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2015/11/roed-efteraars-coleslaw-med-peanutbutter-dressing/