Vegansk scrambled egg
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Morgenmad, brunch
Antal personer: 2 portioner
Ingredienser
  • 1 dl kikærtemel
  • 1 dl vand
  • 2 spsk. gærflager
  • ½-3/4 tsk. Kala Manak (sort salt)* kan undlades
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 250 g champignon, i kvarte
  • 200 g frisk spinat
  • 300 g søde kartofler, i tern
  • Kokosolie
  • Salt
  • evt. tabasco
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Kom de søde kartofler på bagepladen og vend dem med lidt kokosolie og salt.
  3. Sæt planden i ovnen og bag dem i ca. 25 min, eller til de er gyldne og møre.
  4. Varm en pande op til høj varme og steg champignonerne heri i 5-7 min.
  5. Rør kikærtemel, gærflager, salt og gurkemeje sammen med vand og stil det til side.
  6. Tilsæt spinaten samt lidt vand og vend rundt i det.
  7. Lad spinaten falde sammen, krydr med salt og kom det over på en tallerken.
  8. Sæt panden tilbage på blusset og kom kikærte blandingen på panden.
  9. Lad den steget et par minutter inden du vender rundt i det.
  10. Når det er lidt fast i kanterne vender du rundt i det, det samler sig nu til en klistret dej.
  11. Lad det stege yderligere et par minutter inden du vender rundt i det igen, nu kan du få det til at smuldre og ligne scramble.
  12. Fortsæt med at vende rundt i blandingen og lade det stege i 2-4 minutter,
  13. Tilsæt spinat og svampe blandingen, vend rundt i det og krydr evt. med lidt salt.
  14. Server din scrambled på glutenfri brød med søde kartofler lidt tabasco og en moden avokado.
Tips
* Kala Manak - også kaldet Sort Salt, indeholder masser af sulfater og de giver en aroma og smag af æg.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2017/10/vegansk-scrambled-egg/