Svampe Bourguignon med rodfrugt mos
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Gryderet, comfort food
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 1 kg svampe fx. hvide og brune champignon, i kvarte
  • 2 gulerødder, i tynde skiver
  • 1 løg, fint hakket
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 2,5-3 dl rødvin
  • 5 dl grøntsagsbouillon
  • 2 spsk. tomatpure
  • 2 laurbærblade
  • 1 håndfuld frisk timian og rosmarin, fint hakket
  • 1 tsk. arrowrotpulver ( eller anden stivelse til jævning af saucen)
  • Olivenolie til stegning
  • Salt og peber
  • Rodfrugtmos:
  • 1 blomkål, i mindre buketter
  • 3 pastinakker, i mindre tern
  • 2 persillerødder, i mindre tern
  • 2 gulerødder, i mindre tern
  • 2 spsk. Naturli´smørbar
  • ½ dl Naturli´ Soya Cuisine
  • Salt
Fremgangsmåde
  1. Varm en sauterpande op til medium varme.
  2. Tilsæt olien og steg løg, gulerødder og svampe her i til væsken er fordampet fra svampene.
  3. Tilsæt hvidløg og tomatpure og vend det rundt.
  4. Tilsæt 2,5 dl. rødvin og lad det dampe ind til halvdelen.
  5. Vend krydderuterne og laurbærbladet i og hæld bouillonen ved.
  6. Bring det i kog og lad det simre i 15 min.
  7. Imens dampes grøntsagerne til mosen i en gryde med lidt vand i bunden, til det er mørt, ca. 15-20 min.
  8. Rør arrowroot pulveret ud i en lille smule vand, rør det i saucen og lad det tykne.
  9. Fisk laurbærbladene op og smag saucen til med salt og peber.
  10. Mos grøntsagerne til ønsket konsistens med smørbar og Soya Cuisine og smag til med salt.
  11. Anret mosen i 4 dybe tallerkner, server svampe bourguignon ovenpå og pynt med friske krydderurter.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2017/10/svampe-bourguignon-med-rodfrugt-mos/