Vegansk Spaghetti Bolognese
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: livretter
Antal personer: 4 personer
Ingredienser
  • 250 g champignon
  • 100 g valnødder, groft hakkede ( kan undlades )
  • 2 dl røde linser
  • 3-4 dl grøntsagsbouillon
  • 2 gulerødder
  • 2 stængler bladselleri
  • 2 fed hvidløg
  • 1 flaske mosede tomater el. 2 ds.hakkede tomater
  • 1 løg
  • 1 rød peberfrugt
  • 2 spsk. balsamico
  • 2 spsk. tomatpure
  • 1 tsk. oregano
  • 1 tsk, basilikum
  • 1 tsk. sød paprika
  • ½ tsk. stødt spidskommen
  • Salt og peber
  • TIL SERVERING:
  • Pasta evt. bønnepasta
  • Vegansk parmesanost
Fremgangsmåde
  1. Kom løg, hvidløg og alle de øvrige grøntsager i en foodprocessor og hak det fint.
  2. Varm en gryde op til medium varme, tilsæt lidt olivenolie og steg grøntsagerne heri i 5 min,
  3. Tilsæt tomatpure, balsamico, valnøddder og krydderier, vend det rundt og lad det stege med i 1-2 min.
  4. Hæld de modesede tomater ved og tilsæt linser og bouillon.
  5. Bring det i kog og lad det simere i 20 min.
  6. Kog imens den valgte pasta efter anvisningen på pakken.
  7. Smag bolognesen til med salt og peber.
  8. Anret pasten i skåle, top med bolognese og drys med vegansk parmesan og evt. lidt friske krydderurter.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2017/11/vegansk-spaghetti-bolognese/