Græskar rösti med svampemayo
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Tilbehør
Antal personer: 12 stk
Ingredienser
  • GRÆSKARRÖSTI:
  • 1 Hokkaido græskar, groft revet
  • 1 butternutsquash, groft revet
  • 2 spsk. knuste hørfrø + 6 spsk. vand
  • 2 tsk. tørret rosmarin
  • 2 tsk. urtesalt
  • 2 - 2,5 dl. kikærtemel*
  • kokosolie til stegning
  • SVAMPEMAYO:
  • 1 dl. vegansk mayonnaise fx. Astrid & Aporna
  • 200 g svampe, i grove stykker
  • 1 tsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. tamari
  • Røget el. alm, salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Rør hørfrøene sammen med vandet og lad det trække i 10 min.
  2. Kom revet hokkaido og butternutsquash i en skål og vend det med hørfrøblandingen, rosmarin og salt.
  3. Vend tilsidst kikærtemelet i og fordel det grundigt.
  4. Varm en pande op til medium varme.
  5. Form 12 rösti og steg dem af 2-3 omgange på panden i lidt kokosolie, ca. 5-6 minutter på hver side.
  6. Varm endne en pande op til medium/høj varme og steg svampene her på i 5-7 minutter,
  7. Tilsæt salt, peber, eddike og tamari, vend det rundt og lad det stege til væsken er fordamptet.
  8. Kom det stege svampe over på en tallerken og lad det køle lidt af.
  9. Rør svampene sammen med mayonnaisen og smag til med salt og peber.
  10. Server mayonnaisen som tilbehør til græskarröstien.
Tips
* andre glutenfrie meltyper, samt helt alm. hvedemel kan også anvendes.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2017/12/graeskar-rosti-med-svampemayo/