Magisk chokomousse med baileysflødeskum
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Ultracremet, intens og luftig chokolademousse med en ingrediens, du nok ikke lige havde forventet at finde i en chokolademousse.
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: Dessert
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 100 g mørk chokolade, minimum 70 % gerne højere
  • 2 spsk. vegansk baileys
  • 1½ dl aquafaba
  • 1-2 spsk. agavesirup eller anden flydende sødning
  • 1 tsk. vaniljepulver
  • Baileys flødeskum
  • 1-1½ dl Alpro piskbar
  • 1 spsk. vegansk baileys
  • Kirsebær og lidt fintrevet mørk chokolade til servering
Fremgangsmåde
  1. Smelt chokoladen over et vandbad.
  2. Tilsæt ahornsirup og vaniljepulver, og rør det ud i chokoladen.
  3. Lad den smeltede chokolade afkøle lidt, uden at det bliver fast igen.
  4. Pisk aquafabaen helt hvid og luftig på samme måde som æggehvider. Det tager dog lidt længere tid.
  5. Vend forsigtigt den smeltede chokolade med ⅓ af den piskede aquafaba og baileyen, og vend herefter meget forsigtigt resten af aquafabaen i.
  6. Anret i 4 skåle, og stil på køl i minimum 3 timer.
  7. Pisk flødeskummet stift, men luftigt og vend forsigtigt Bailey´en i.
  8. Pynt moussen med baileysflødeskum og fintrevet mørk chokolade og kirsebær lige inden servering.
Tips
Aquafaba er den væske, kikærterne ligger i i dåsen, eller det vand, der er tilbage, når du selv har kogt kikærter. Lad kikærterne afkøle helt i vandet for det bedste resultat. Og nej, det smager ikke af kikærter!
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2017/12/magisk-chokomousse-med-baileysfloedeskum/