Selleristeaks med estragoncreme og grønne bønner
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Hovedret, nytår
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 2 store knoldselleri, i 1,5 cm skiver
  • 800 g grønne bønner, frisk eller frosne
  • 2 bolsjebeder, i tynde skiver
  • 1 potte brødkarse
  • 2 spsk Naturli´smørblok, smelet
  • Salt og peber
  • Estragoncreme
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Fordel selleriskiverne på pladen, pensel dem med smørblok og krydr med salt på begge sider.
  3. Sæt pladen i ovnen og bag dem i 20 min.
  4. Vend dem og bag dem i yderligere 20 min.
  5. Damp bønnerne i en gryde med dampindsast eller med lidt vand i bunden til de er møre, men stadig er faste. Ca 2-5 min. alt efter om du bruger friske eller frosne bønner.
  6. Vend de dampede bønner med lidt olivenolie og krydr dem med salt og peber.
  7. Kom 2 spsk. estagoncreme på hver tallerken og anret 2 selleristeaks ovenpå.
  8. Fordel bønnerne på tallerknerne og pynt med nogle skiver bolsjebeder.
  9. Pynt med lidt mere estragoncreme oven på selleristeaksene og pynt med lidt brøndkarse.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2017/12/selleristeaks-med-estragoncreme-og-groenne-boenner/