One Pot Tikka Masala
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: One Pot
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 1 blomkål, i mindre buketter
  • 2 gulerødder, i diagonale skiver
  • 400 g tofu eller 360 g Naturli´Pipfri
  • 200 g frisk spinat
  • 1 løg, fint hakket
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 1 ds. hakkede tomater
  • 1 ds. kokosmælk
  • 2 spsk. tomatpure
  • 1 spsk. frisk ingefær, fint revet
  • 2 tsk. Garam Masala
  • 2 tsk. sød paprika
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. koriander
  • ½ tsk. gurkemeje
  • ⅛ tsk. cayennepeber - kan undlades hvis følsomme smagsløg spiser med
  • Salt og peber
  • Kokosolie til stegning
  • Ris/quinoa eller naanbrød til servering
Fremgangsmåde
  1. Placer tofuen imellem 2 skærebrætter med køkkenrulle imellem og noget tungt udenpå i 30 min.
  2. Imens gøres grøntsagerne klar.
  3. Varm en gryde op til medium varme, smelt lidt kokosolie og steg løget heri i 3-4 min.
  4. Tilsæt hvidløg og alle krydderierne, vend det rundt og lad det stege med i 1 min.
  5. Tilsæt tomatpure, rør det ud i løget og lad det stege med i yderligere 1 min.
  6. Kom blomkål og gulerødder i grynde og vend det rundt i løg/tomat/krydderi blandingen og lad det steg med i 2-3 min.
  7. Skær tofuen i mundrette tern og sæt det til side.
  8. Tilsæt de hakkede tomater og kokosmælk. bring det i kog og lad det herefter simre i 15 min.
  9. Vend tofu og spinat i retten og lad det simre i yderligere 5 min,
  10. Smag retten til med salt og peber.
  11. Server retten med ris/quinoa eller naanbrød og evt. pyntet med frisk koriander.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2018/01/one-pot-tikka-masala/