Spicy sticky blomkål
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Tilbehør
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 1 stort eller 2 små blomkål, i mundrette bidder
  • Marinade:
  • 250 g friske tomater
  • 1 rød chili ink. kernerne hvis den skal være ekstra spicy
  • 1-2 fed hvidløg, alt efter smag
  • 6 medjool dadler, uden sten
  • 5 cm frisk ingefær
  • 5 spsk. tamari
  • Til servering:
  • 1 bundt forårløg, kun den grønne del, i tynde skiver
  • 1 spsk. ristede hvide sesamfrø
  • 1 spsk. ristede sorte sesamfrø
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 225 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Kom alle ingredienser til marinaden i en blender og blend det til en jævn og ensartet konsistens.
  3. Vend blomkålen med marinaden og fordel dem på bagepladen.
  4. Sæt pladen i ovnen og bag dem i 25 min. eller til de er lidt mørke i kanterne og blomkålen er mør.
  5. Anret blomkålen i en skål eller på et fad og pynt med sesamfrø og forårsløg.
  6. Server blomkålen som tilbehør til fx. friske forårsruller, thai spyd eller thai quinoakødboller
Tips
Marianden er super anvendelig og fx. også bruges til tofu, bøffer og andre grøntsager du kunne drømme om at gøre spicy og sticky ...
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2018/01/spicy-sticky-blomkaal/