Varm sellerisalat med kikærter og ristede hasselnødder
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Salat, tilbehør
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 2 knoldselleri, groft revet
  • 100 g rucola
  • 75 g ristede hasselnødder
  • Olivenolie
  • 1 citron, fint revet skal heraf
  • 2 tsk. flagesalt
  • 1 spsk. frisk rosmarin, fint hakket
  • Sprøde kikærter
  • 1 dåse kikærter
  • 1 tsk. paprika
  • Olivenolie
  • salt
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 225 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Kom sellerien på pladen og vend det med olivenolie, citronskal, rosmarin og salt.
  3. Sæt pladen i ovnen og bag det i 30-35 min til det er mørt og gyldent og vend rundt i det undervejs.
  4. Varm en pande op til medium varme.
  5. Hæld vandet fra kikærterne, skyl dem grundig og dup dem helt tørre i et rent viskestykke.
  6. Steg kikærterne sprøde i lidt olivenolie og salt.
  7. Vend tilsidst kikærterne med paprika.
  8. Anret den bagte selleri i en skål med rucula og fordel kikærter og hasselnødder ovenpå.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2018/01/varm-sellerisalat-med-sproede-kikaerter-og-ristede-hasselnoedder/