Bagt gulerodskage havregrød
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Morgenmad
Antal personer: 6-8 portioner
Ingredienser
  • 2 spsk. hørfrø + 6 spsk. vand
  • 2 spsk. kokosolie
  • 2 spsk. kokossirup
  • 5 dl. glutenfri havregryn
  • 4 dl. havremælk eller anden plantebaseret mælk
  • 2 dl gulerod, groft revet
  • 1 dl. kokosmel
  • 1 dl. valnødder
  • 1 tsk. kanel
  • ½ tsk. kardemomme
  • ½ tsk. flagesalt
  • ¼ tsk. allehånde
  • lidt frisk revet muskatnød
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader og smør et ovnfast fad med lidt kokosolie
  2. Rør knuste hørfrø og vand sammen og lad det trække i 5-10 for at danne en gelé lignende konsistens.
  3. Smelt kokosolien i en gryde og rør kokossirup og havremælk ud heri.
  4. Bland havregryn, kokosmel, valnødder, kanel, kardemomme, muskatnød, allehånde og salt sammen i skål.
  5. Tilsæt hørfrø- og mælkeblandingen til de tørre ingredienser, rør det sammen og vend til sidst de revet gulerødder i.
  6. Fordel blandigen i det ovnfastefad, sæt det i ovnen og bag det i 45-50 min.
  7. Lad den bagte morgengrød køle af i 15 min inden du serverer den.
Tips
Hvis du ikke lige har 50 minutter til at vente på at morgenmaden bliver færdig. Så kan du sagtens bage havregrøden om aftenen. Om morgen vælger du så om du vil lune dit stykke eller simpelthen bare spise det koldt.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2018/01/bagt-gulerodskage-havregroed/