One Pot gurkemejegryde
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: One Pot
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 2½ dl. quinoa
  • 5 dl. grøntsagsbouillon
  • 2 dl. kokosmælk
  • 1 løg, finthakket
  • 2 fed hvidløg, fintrevet
  • 1 stor sød kartoflfel, i tern
  • 1 aubergine, i tern
  • 200 g. frisk spinat
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. stødt gurkemeje
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1. tsk. fennikelfrø
  • Kokosolie til stegning
  • Salt og peber
  • TOPPING:
  • Kokosfager, chili og evt. frisk koriander
Fremgangsmåde
  1. Varm en gryde op til medium varme,
  2. Smelt kokosolien og steg løg, hvidløg, sød kartoffel og aubergine heri i 3 min.
  3. Tilsæt alle krydderierne og vend det sammen med grøntsagerne.
  4. Skyl quinoaen grundigt og kom den i gryden sammen med grøntsagsbouillonen,
  5. Bring det i kog og lad det simre i 15 min.
  6. Tilsæt kokosmælk og spinat.
  7. Når spinaten er faldet sammen smages der til med salt og peber.
  8. Anret i skåle og pynt med toppingen.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2018/01/one-pot-gurkemejegryde/