Rød karrysuppe med tofu
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Suppe
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 1 blomkål, i mindre buketter
  • 1 mellem sød kartoffel, skrællet og i tern
  • 1 løg, groft hakket
  • 1 stilk citrongræs, fint hakket
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 1 lime, saft og fintrevet skal heraf
  • 2-3 spsk. rød karrypasta
  • 2 dl. røde linser
  • 1,5 l grøntsagsbouillon
  • 2 dl. kokosmælk
  • Salt og peber
  • Kokosolie til stegning
  • TOPPING:
  • 400 g firm tofu
  • ½ dl tamari
  • 1 spsk. rød karrypasta
  • Forårsløg, i tynde skiver
  • Frisk Koriander
Fremgangsmåde
  1. Del tofu blokken på midten, placer den imellem 2 skærebrækker med køkkenrulle imellem.
  2. Læg noget tungt oven på og pres tofuen fri for overskydende væske i 15 min.
  3. Rør tamari og rødkarrypasta sammen til en marinade i en skål.
  4. Skær tofuen i tern, vend dem med marinaden og lad det trække heri i 15 min.
  5. Varm en gryde op til medium varme, smelt lidt kokosolie og steg løget heri i 5 min.
  6. Tilsæt hvidløg, citongræs og rød karrypasta, vend det rundt og lad det stege med i 1 min,
  7. Tilsæt blomkål og søde kartofler, vend det rundt og lad det stege i yderligere 2-3 min.
  8. Tilsæt linser og bouillon, bring det i kog og lad det simre i 15 min.
  9. Varm en pande op til medium varme og steg den marinerede tofu er på i 10-15 minutter, vend rundt i det undervejs.
  10. Blend suppen med en stavblender eller i en blender.
  11. Tilsæt kokosmælk og limesaft og -skal og smag til med salt og peber.
  12. Anret suppen i skåle og top med tofu, forårsløg og frisk korinader.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2018/02/roed-karrysuppe-med-tofu/