Butternutsquash og sweet potato curry
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Curry, gryderet
Antal personer: 4
Ingredienser
  • 1 butternutsquash, skrællet og i tern
  • 1 stort sød kartoffel, skrællet og i tern
  • 1 rødløg, halveret og i skiver
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 1 ds. hakket tomat
  • 1 ds. kokosmælk
  • 6 dl grøntsagsbouillon
  • 2 dl røde linser
  • 2 tsk. stødt spidskommen
  • 2 tsk. flagesalt
  • 1½ tsk. kanel
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. stødt koriander
  • Kokosolie til stegning
  • Til servering:
  • Sorte ris
  • Lime, i både'
  • Frisk koriander
Fremgangsmåde
  1. Kog risene efter anvisning på posen.
  2. Varm en gryde op til medium varme, smelt kokosolien og steg løgene heri i 5 min.
  3. Tilsæt hvidløg, butternutsquash, sød kartoffel og alle de øvrige krydderier, rør det rundt og lad det stege med i 1 min.
  4. Hæld hakkede tomater, bouillon og linser ved, rør det rundt og bring det i kog, skru ned til lav varme og lad det simre i 20 min.
  5. Tilsæt kokosmælken, rør det rundt og lad retten simre i yderligere 4 min.
  6. Server retten med ris, koriander og lime som tilbehør.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2018/03/butternutsquash-sweet-potato-curry/