Thai pizza med peanutbutter, tofu og koriander
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Pizza
Antal personer: 2
Ingredienser
  • 1 glutenfri pizzabund
  • Sauce:
  • Peanutbutterdressing
  • Ingefær-hvidløg marineret tofu
  • 200 g tofu
  • ½ dl tamari
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • Topping:
  • ½ rød peberfrugt, i tern
  • 1 gulerod, i juliennestrimler
  • 2 forårsløg, i tynde skiver - kun den grønne del
  • 1 håndfuld frisk korinander
Fremgangsmåde
  1. Pres tofuen imellem et rent viskestykke og 2 skærebrætter, med noget tungt ovenpå i 15 min.
  2. Rør marinaden sammen og mariner tofuen heri i15 min, eller natten over for fuld smagseksplossion.
  3. Varm en pande op til medium varme, smuldr tofuen ned på panden og steg den heri i den overskydende marinade i 5 min.
  4. Kom bagepapir på en bageplade og varm ovnen op til 225 grader.
  5. Kom pizzabunde på bagepladen og forbag den i 8-10 min.
  6. Smør den ønskede mængde peanurbutterdressing på bunde og fordel peberfrugt, gulerod og tofu ovenpå.
  7. Bag pizzaen i yderligere 10-15 min.
  8. Pynt den færdigbagte pizza med forårsløg og koriander.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2018/03/thai-pizza-peanutbutter-tofu-koriander/