Vegansk Citron fromage
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Dessert
Antal personer: 8 portioner
Ingredienser
  • 2 øko citron, saft og fint revet skal heraf
  • 2,5 dl kikærtevand (aquafaba)
  • 1 dl. flormelis
  • 5 tsk. agar agar pulver udrørt i lunkent vand
  • 1 brik piskbar soyafløde
  • Til servering
  • 1 dåse kokosmælk
  • 1 lime – fint revet skal heraf
Fremgangsmåde
  1. Riv skallen på citronen helt fint og stil det til side.
  2. Pres saften fra citronerne og stil det til side.
  3. I en skål piske soyafløden til skum, tilsæt flormelis og rør igen.
  4. I en anden skål piskes kikærtevandet helt stift - du skal kunne vende bunden i vejret uden at det løber ud.
  5. Varm forsigtigt citronsaften op og tilsæt agar agar blandingen.
  6. Skru lidt op for temperaturen og pisk alt hvad du kan i ca. 1 min tid.
  7. Tag gryden af varmen og si evt. klumper fra.
  8. Vend citronskallen i flødeblandingen.
  9. Vend nu aquafabaskummet og flødeblandigen sammen med agar agar blandingen.
  10. Fordel fromagen i 8 glas og til dem på køl i min. i 1½ time inden de serveres.
  11. Lige inden servering piskes den fede den af kokosmælken til kokosflødeskum.
  12. Pynt fromagerne med kokosflødeskum og fint revet limeskal.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2018/03/vegansk-citronfromage/