Broccoli-spinat suppe med nøddedrys og pastinak fritter
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Suppe
Antal personer: 2 portioner
Ingredienser
  • 1 broccoli, incl stokken i små buketter
  • 200 g frisk spinat
  • 1 løg, fint hakket
  • 2 fed hvidløg, fint revet
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • salt og peber
  • Pastinakfritter:
  • 500 g pastinakker
  • Olivenolie
  • salt og peber
  • Nøddedrys:
  • 2 spsk. hakkede pistacienødder
  • 2 spsk. ristede sesamfrø
  • 2 spsk. hakkede rosiner
  • 1 spsk. nigellafrø
  • salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Skræl pastinakkerne, skær dem i tynde stave, kom dem på bagepladen og vend dem med olivenolie, salt og peber.
  3. Sæt pladen i ovnen og bag pastinakfritterne i 20 min eller til de er gyldne og møre.
  4. Varm en gryde op til medium varme, tilsæt oliveolie og steg løget mørt heri.
  5. Tilsæt hvidløg og broccoli og steg det med et par minutter.
  6. Hæld grøntsagsbouillonen over, læg låg på gryden og skru op til høj varme.
  7. Når suppen koger, skrues der ned igen for varmen så det kun små koger.
  8. Efter 5 min tilsættes spinaten, læg låget på og lad den kun lige falde sammen.
  9. Blend suppen helt jævn og cremet og smag den til med salt og peber.
  10. Server suppen med nøddedrys og pastinakfritter.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2015/09/broccoli-spinat-suppe-med-noeddedrys-og-pastinak-fritter/