Broccoli-spinat suppe med nøddedrys og pastinak fritter
Forfatter: Maria - Vanløse Blues
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Suppe
Antal personer: 2 portioner
- 1 broccoli, incl stokken i små buketter
- 200 g frisk spinat
- 1 løg, fint hakket
- 2 fed hvidløg, fint revet
- 1 liter grøntsagsbouillon
- salt og peber
- Pastinakfritter:
- 500 g pastinakker
- Olivenolie
- salt og peber
- Nøddedrys:
- 2 spsk. hakkede pistacienødder
- 2 spsk. ristede sesamfrø
- 2 spsk. hakkede rosiner
- 1 spsk. nigellafrø
- salt og peber
- Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
- Skræl pastinakkerne, skær dem i tynde stave, kom dem på bagepladen og vend dem med olivenolie, salt og peber.
- Sæt pladen i ovnen og bag pastinakfritterne i 20 min eller til de er gyldne og møre.
- Varm en gryde op til medium varme, tilsæt oliveolie og steg løget mørt heri.
- Tilsæt hvidløg og broccoli og steg det med et par minutter.
- Hæld grøntsagsbouillonen over, læg låg på gryden og skru op til høj varme.
- Når suppen koger, skrues der ned igen for varmen så det kun små koger.
- Efter 5 min tilsættes spinaten, læg låget på og lad den kun lige falde sammen.
- Blend suppen helt jævn og cremet og smag den til med salt og peber.
- Server suppen med nøddedrys og pastinakfritter.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2015/09/broccoli-spinat-suppe-med-noeddedrys-og-pastinak-fritter/
3.5.3208