Broccolisalat med appelsin, kikærter og vegansk feta
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Salat, tilbehør
Antal personer: 2
Ingredienser
  • 1 broccoli, i små buketter
  • 3 appelsiner (2,5 i tern / ½ presset)
  • ½ dåse kikærter
  • 1 rødløg, i skiver
  • ½ dl æblecidereddike
  • ½ dl vand
  • ½ tsk. flagesalt
  • ½ tsk. kokossukker el. anden sødning
  • ½ pakke vegansk feta fra Violife*
  • Tilbehør:
  • Gulerod-chili hummus
  • evt. Brød
Fremgangsmåde
  1. Rør æblecidereddike, vand, salt og sukker sammen i en skål.
  2. Kom rødløg skiverne heri og lad det marinere imens du laver resten.
  3. Bring en gryde med en lille smule saltet vand i bunden i kog.
  4. Kom broccolibuketterne heri og damp dem i 1-2 minutter.
  5. Hæld broccolien i en si og skyl dem med koldt vand.
  6. Skær 2½ appelsin i tern og kom dem i en skål sammen med broccolien
  7. Hak kikæterne groft og vend dem med saften fra den ½ appelsin.
  8. Hæld marinaden fra rødløgene og vend dem og kikærterne sammen med broccolien og appelsinerne.
  9. Anret salaten i 2 skåle og smuldr fetaen henover.
  10. Server hummus og evt. brød til salaten.
Tips
* kan købes i bla. Kvickly, Super Brugsen og Irma
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2018/05/broccolisalat-med-appelsin-kikaerter-og-vegansk-feta/