Hjemmelavede træstammer - vegansk og glutenfri
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: kage
Antal personer: 14
Ingredienser
  • 200 g rosiner
  • 1 dåse kidneybønner, drænet
  • 2,5 dl havregryn
  • 3 tsk. romessens
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 4 spsk. kakao
  • 2 spsk. hindbærmarmelade
  • ½ tsk. flagesalt
  • Til udformning:
  • 200 g Marcipan
  • 50 g mørk chokolade, smeltet
Fremgangsmåde
  1. Kom rosinerne i en skål, hæld kogende vand på og lad dem trække heri i 30 min.
  2. Hæld vandet fra rosinerne og kasser vandet.
  3. Kom de udblødte rosiner i en foodprocessor sammen med alle de øvrige ingredienser og blend det til en ensformig konsistens.
  4. Er konsistensen meget blød, tilsættes der lidt ekstra havregryn.
  5. Sæt kagemassen på køl i min. 30 min, det gør det lettere at udforme senere.
  6. Form kagemassen til en aflang pølse, og sæt dem på køl igen i 15 -30 minutter.
  7. Rul marcipanen til et langt rektangel.
  8. Placer den formede kagemasse i den ene aflange ende af marcipanen og rul den rundt om massen.
  9. Skær herefter træstammer i ca. 7 cm lange stykker.
  10. Smelt den mørke chokolade over et vandbad og dyp hver træstamme heri.
  11. Stil træstammerne på køl og lad chokoladen stivne helt inden de serveres.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2018/10/hjemmelavede-traestammer-vegansk-og-glutenfri/