Veganske crabcakes med sriracha-lime mayo
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: Tilbehør
Antal personer: 9 stk
Ingredienser
  • 1 dåse jackfruit i saltlage ( kan købes i bla. Føtex )
  • 1 rødløg, fint hakket
  • 1 rød chili, fint hakket
  • 1 håndfuld koriander, groft hakket
  • 1 spsk. vegansk mayonnaise
  • 1 spsk. gærflager
  • 2 tsk. knust noritang
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. koriander
  • 1 tsk. paprika
  • ½ tsk. røget paprika
  • 1 tsk. flagesalt
  • ¼ tsk. sort peber
  • 1 - 1½ dl. kikærtemel
  • Sriracha-lime mayo
  • 1½ dl. vegansk mayonnaise
  • 1 lime, saft og fint revet skal heraf
  • 1-2 tsk. sriracha
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Hæld vandet fra jackfruit´en og damp den i en en gryde med dampindsats i 15 min.
  2. Kom den dampede jackfruit i en skål og mas det godt ud så det trævler.
  3. Tilsæt alle øvrige ingredienser, udover melet - og rør det sammen.
  4. Rør melet i lidt adgangen til farsen er fast, klistret og sammenhængende.
  5. Lad farsen hvile i 15 min inde den formes.
  6. Rør alle ingredienserne til sriracha mayonnaisen sammen og smag den til med salt og peber.
  7. Varm en pande op til medium varme, tilsæt lidt kokosolie og lad det smelte.
  8. Steg crabcakesene 4-5 minutter på begge side.
  9. Server de færdige crabcakes med sriracha mayonnaise og pynt dem evt. med lidt frisk koriander.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2018/10/veganske-crabcakes/