Snickers hummus
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: vegansk, glutenfri
Ret: Hummus
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 2 dåser sorte bønner, drænet og skyllet
  • ½ squash, skrællet og i tern
  • ½-1 dl. plantemælk fx. soyamælk med vanilje
  • 4 spsk. kakao
  • 4 spsk. peanutbutter
  • 1-2 spsk. ahornsirup - eller anden flydende sødning
  • 1 ts. vaniljepulver
  • ½ tsk. flagesalt
  • Topping:
  • Saltet dadelkaramel
  • Peanutbutter
  • Kakaonibs
  • Peanuts, ristede og saltede
  • Til servering
  • Æble, i både
  • Pære, i både
  • Gulerødder, i stave
  • Riskiks, med eller uden chokolade
Fremgangsmåde
  1. Kom alle ingredienser til hummussen i en foodprocessor.
  2. Kør hummusen helt jævn og cremet.
  3. Juster evt. konsistensen med lidt mere plantemælk.
  4. Anret hummussen i en skål og pynt den med dadelkaramel, peanutbutter, kakaonibs og peanuts.
  5. Server den fx. som dip til æbler, pære, gulerødder og riskiks, eller brug den som smørepålæg.
  6. Opbevar hummusen i en lukket beholder i køleskabet, her holder den sig min. 3-4 dage. Vær dog opmærksom på at hummusen bliver mere fast i konsistensen efter nogle timer.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2018/10/snickers-hummus/