Thai-græskarsuppe med peanutbutter ristedekikærter
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Suppe
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 1 hokkaido (øko størrelse) i tern
  • 1 liter grøntsagsbouillon
  • 1 løg, groft hakket
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 1 stilk citrongræs, fint hakket
  • 1 rød chili, fint hakket
  • 1 spsk. limesaft
  • 1 spsk. ingefær, fint hakket
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • salt og peber
  • Kokosolie til stegning
  • Peanutbutter ristede kikærter
  • 1 dåse kikærter, skyllet og drænet
  • 1 spsk. peanutbutter
  • 1 spsk. tamari
  • 1 tsk. kokosolie
  • Topping:
  • Frisk koriander
  • Chili
  • Kokosmælk eller soya yoghurt
Fremgangsmåde
  1. Varm en stor gryde op til medium varme, smelt kokosolieng steg løg og hvidløg heri i 3 minutter.
  2. Tilsæt alle krydderierne, vend det rundt og lad det stege i 1 min.
  3. Tilsæt græskar, ved det rundt og lad det stege i yderligere 1 min.
  4. Hæld bouillonen ved, bring suppen i kog og lad den simre i 15 min.
  5. Varm en pande op til medium varme, smelt lidt kokosolie og steg kikærterne heri i 5-7 min. Vend rundt i det undervejs.
  6. Tilsæt tamari og peanutbutter, vend rundt i det indtil peanutbutteren er fordel og lad det stege i yderligere 5-7 min.
  7. Blend suppen jævn og cremet og smag den til med limesaft og salt og peber.
  8. Anret suppe i skåle og top den med kokosmælk/soya yoghurt, peanutbutter ristede kikærter, koriander og chili.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2017/10/thai-graeskarsuppe-med-peanutbutter-ristedekikaerter/