Vegansk Haydari - Tyrkisk feta dip
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Dip, tilbehør
Antal personer: 6-8 portioner
Ingredienser
  • 2 røde peberfrugter
  • 200 g vegansk feta fra Violife
  • 1 fed hvidløg
  • ½ citron, saften heraf
  • 1 tsk. sød paprika
  • 1 tsk. oregano
  • ¼ tsk. røget paprika
  • salt og peber
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 225 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Del peberfrugterne på langs, tag kernerne ud og placer dem på bagepladen med skindsiden op ad.
  3. Sæt pladen i ovnen og bag peberfrugterne til skindet er sort, ca. 20-25 minutter.
  4. Kom de bagte peberfrugter i en frysepose og lad dem afkøle heri.
  5. Pil skindet af de bagte peberfrugter.
  6. Kom dem og de resterende ingredienser i en foodprocessor og blend det til en jævn og cremet konsistens.
  7. Smag til med salt og peber.
  8. Anret haidary´en i en skål og pyntet med persille.
  9. Server den som dip til grøntsager og chips eller brug den som spread i sandwiches.
  10. Opbevar den i en lukket beholder i køleskaber, her holder den sig i 4-5 dage.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2018/10/vegansk-haydari-tyrkisk-feta-dip/