Sød kartoffel quinoa köfte
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: tyrkisk
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 2 søde kartofler, små (ca. 2 dl puré)
  • 1 dl quinoa + 2 dl vand
  • ½ tsk. salt
  • ½ tsk. Sriacha
  • 1 spsk tomatpuré
  • 1 rødløg
  • 2 fed hvidløg
  • 4 spsk. hakket bredbladet persille
  • 2,5 dl majsgryn
  • 2 tsk. kanel
  • 2 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. paprika
  • 1 tsk. ingefær
  • ½ tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. gurkemeje
  • ¼ tsk. kardemomme
  • et nip stødte nelliker
  • Til servering:
  • Haydari - Tyrkisk Fetadip
  • Pitabrød ( jeg arbejder pt. på en glutenfri opskrift )
Fremgangsmåde
  1. Bag de søde kartofler i en 200 grader varm ovn i 45-60 min. Lad ovnen være tændt.
  2. Lad dem køle lidt af og pil skindet af.
  3. Kog quinoaen efter anvisning på posen.
  4. Kom de bagte søde kartoffel og kogte quinoa i en foodprocessor sammen med salt, sriracha, tomatpure, rødløg, hvidløg, persille, og krydderier og kør det til en jævn og ensartet fars.
  5. Tilsæt 2 dl majsgryn og blend igen til det er fordel.
  6. Kom de resterende majsgryn i en skål.
  7. Kom bagepapir på en bageplade og smør den med olivenolie.
  8. Form farsen til så aflange köfte, vend dem i majsgrynene og rul dem i olien på bagepladen.
  9. Sæt pladen i ovnen og bag dem i 25 minutter.
  10. Server fx de bagte köfte i pitabrød sammen med haydari og salat.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2018/10/soed-kartoffel-quinoa-kofte/