Pizza med linse-græskar hummus, bagt græskar og græskarkerner
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Hummus,
Antal personer: 4
Ingredienser
  • 1 majspandekager eller 2 pizzabunde
  • Linse-græskar hummus
  • 1 pose Valsemølle linse hummus
  • 1 citron, saften heraf
  • ½ hokkadio, i tern
  • 2,5 dl vand
  • 1 spsk. tahin
  • 1 tsk. spidskommen
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. rosmarin
  • Topping:
  • ½ hokkaido, i skiver
  • 1 spsk. gærflager ( kan undlades)
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. rosmarin
  • ½ tsk. flagesalt
  • ½ dl græskarkerner
  • 1 tsk. olivenolie
  • ¼ tsk. flagesalt
  • 25 g rucola
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 225 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Vend græskarskiverne med gærflager, timian, rosmarin og salt, sæt pladen i ovnen og bag dem i 25-30 min.
  3. Damp græskarternene i en gryde, gerne med dampindsats, ellers med en lille smule vand i bunden af gryden, i 15 min.
  4. Kom dem dampede græskar i en foodprocessor sammen med linse blandingen og alle de øvringe ingredienser og kør det helt og cremet.
  5. Rist græskernerne på en varm pande til de begynder at poppe vend dem med olivenolie og salt.
  6. Lun majspandekagerne kort og fordel hummussen på pandekagerne/pizzabundene og top med bagt græskar, rucola og ristede græskarkerner.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2018/11/pizza-med-linse-graeskar-hummus-bagt-graeskar-og-graeskarkerner/