Små pandekagespyd til brunch bordet
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: morgenmad/brunch
Antal personer: 16 spyd
Ingredienser
  • 2 bananer ca. 160g
  • 1 chia æg (1 spsk. chiafrø til 3 spsk. vand)
  • 3 dl plantemælk, fx. vaniljesoya
  • 1 tsk. æbleeddike
  • 1 tsk. vanilje
  • 1 tsk. bagepulver
  • ¼ tsk. salt
  • 1 spsk. kokossukker
  • 80 g havremel
  • 80 g hvidt rismel
  • 40 g mandelmel
  • kokosolie til stegning
  • Til anretning:
  • Vegansk nutella
  • Brømbær, hindbær og blåbær
Fremgangsmåde
  1. Rør chiafrø og vand sammen i en skål og lad det trække i 10 min.
  2. Blad de 3 meltyper og bagepulver sammen i en skål.
  3. Kom banan, chia æg og soyamælk i en blender og blend det helt jævnt og cremet.
  4. Tilsæt æblecidereddike, vanilje, salt og kokossukker og blend ved lav hastighed.
  5. Tilsæt herefter mel og blend kort ved lav hastighed.
  6. Pas på ikke at over mikse, da det vil ødelægge strukturen.
  7. Tilsæt evt. mere mælk, hvis dejen er for tyk. Men den skal være den faste side.
  8. Hæld dejen på en blød plastisk flaske med et tilpas stort hul i tude
  9. Varm en pande op til medium varme, tilsæt lidt kokosolie og tryk små pandekager, ca. 2,5 cm, ud herpå.
  10. Pandekagerne vendes når der opstår små bobler, og steges kort på den modsatte side.
  11. Fortsæt til dejen er brugt, tilsæt evt. lidt koksolie imellem bagningerne.
  12. Til 1 spyd smøres 3 pandekager med vegansk nutella, afsluttes med en pandekage og 1 brombær, 1 hindbær og 2 blåbær.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2018/11/smaa-pandekagespyd-til-brunch-bordet/