Indiske pakoras - indbagte grøntsager med mango dip
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Indisk
Antal personer: 12 stk
Ingredienser
  • ½ blomkål i små buketter
  • 1 rød peberfrugt, i tynde strimler
  • 1 løg, fint hakket
  • 2 gulerødder, groft revet
  • 2 dl frose ærter
  • 1 håndfuld koriander, fint hakket
  • Dej:
  • 4 dl kikærtemel
  • 2 dl vand
  • 1 tsk. karry
  • 1 tsk. gurkemeje
  • 1 tsk. stødt spidskommen
  • 1 tsk. stødt koriander
  • ½ tsk. stødt ingefær
  • 1 tsk. flagesalt
  • Mangodip:
  • 4 spsk. mango chutney
  • 4 spsk soya yoghurt
  • 1 spsk. limesaft
  • salt
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 225 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Mix alle de tørre ingredienser sammen i en stor skål og pisk så vandet i.
  3. Dejen skal være tyk, men ikke fast.
  4. Vend grøntsagerne i dejen og fordel dejen godt rundt om alle grøntsagerne.
  5. Form 12 store pakoras med hænderne og placer dem på bagepladen med bagepapir.
  6. Sæt pladen i ovnen og bag de indiske pakoras i 20-25 min.
  7. Rør alle ingredienser til mangodippen sammen og smag den til med salt.
  8. Sever de indiske pakoras til mangodippen som forret eller som en del at en indisk menu.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2015/08/indiske-pakoras-indbagte-groentsager-med-mango-dip/