Kokossuppe med Citrongræs tofuspyd
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: asiatisk, aftensmad
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • Base:
  • 1 løg
  • 1 fed hvidløg
  • 1 rød chili
  • 1 stilkcitrongræs
  • 1 stor ingefær
  • 5 lime blade
  • 2 spsk. tamari
  • 1 spsk. kokossukker
  • 8 dl bouillon
  • 1 dåse kokosmælk
  • Grønt:
  • 1 broccoli – i små buketter
  • 3 gulerødder, i diagonale skiver
  • 1 rød peberfrugt, i tynde strimler
  • 2 portobello, i skiver
  • Tofu:
  • 500 g firm tofu
  • 1 dl tamari
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 1 lime, saft og fintrevet skal heraf
  • 8 citrongræs stængler
  • Topping:
  • Pak choy – i kvarte, stegt
  • Bønnespirer
  • Chili, i tynde skiver
  • Koriander
Fremgangsmåde
  1. Del tofuen på midten og placer det imellem 2 skærebrætter med er rent viskestykke imellem og placer noget tungt ovenpå.
  2. Pres tofuen i min. 30 min.
  3. Rør en marinade sammen af tamari, hvidløg, limesaft og skal og mariner tofuen heri i min. 30 min.
  4. Kom løg, hvidløg, chili, citrongræs, limeblade, tamari og ingefær i en foodprocessor/blender og blend det til en paste.
  5. Skær tofuen i tern, sæt dem på citrongræsstilke og grill dem på en varm grillpande i 2 min på alle sider.
  6. Varm en gryde op til medium varme
  7. Tilsæt paste´en og steg det under omrøring i et par minutter.
  8. Tilsæt grøntsagerne og lad dem stege med i et par minutter.
  9. Tilsæt bouillon og kokosmælk og lad suppen simre i 10-15 minutter.
  10. Varm en pande op til høj varme, tilsæt lidt kokosolie og steg pak choy´en heri et par minutter på alle sider.
  11. Smag suppen til med salt og peber.
  12. Anret suppen i skåle, toppet med pak choy, bønnespirer, chili og koriander og server tofuspydene til.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2019/02/kokossuppe-med-citrongraes-tofuspyd/