Blomkål-æble suppe med kanelristede kerner og hummus brød
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Suppe
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • Suppe:
  • 1 blomkål, i mindre buketter
  • 1 løg, groft hakket
  • 1 æble, skrællet og i tern
  • 1 tsk. timian
  • 1 tsk. kanel
  • 1 citron, fint revet skal heraf
  • 8 dl grøntsagsbouillon
  • 2 dl kokosmælk eller anden plantebaseret fløde
  • salt og peber
  • Kanelristede kerner:
  • 1 dl græskarkerner
  • 1 dl solsikkekerner
  • 1 tsk. kokosolie
  • 2 tsk. ahornsirup
  • 1 tsk. kanel
  • 1 tsk. flagesalt
  • Hummusbrød
  • 2,5 dl sød kartoffelmos
  • 2 dl havremel
  • 1 dl majsgryn
  • 1 dl Valsemølle hummus
  • 2 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. natron
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 tsk. flagesalt
  • 1 dl vand
  • 1 spsk. frisk timian, fint hakket
  • 2 spsk. frisk persille, fint hakket
  • 2 spsk. hampefrø til drys
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft og kom 6 papir muffins forme i en metal muffins form.
  2. Rør alle ingredienser til hummusbrødene sammen i en skål, fordel dejen i de 6 forme og sæt den i ovnen.
  3. Bag hummusbrødene i 25 minutter og lad dem afkøle i 10 minutter inden du tager dem ud af formen.
  4. Varm en gryde op til medium varme, tilsæt lidt olie og steg løg, blomkål, æble, kanel, timian og salvie heri i 4-5 minutter.
  5. Tilsæt bouillon, bring det i kog og lad det herefter simre i 20 minutter.
  6. Tilsæt kokosmælk og blend suppen helt jævnt og cremet.
  7. Tilsæt citronskal og smag til med salt og peber.
  8. Rist kernerne på en pande i lidt olie i et par minutter.
  9. Tilsæt kanel og sirup, vend det rundt og lad det riste på panden et par minutter.
  10. Anret suppe i skåle, drys med kanelristede kerner og server hummusbrødene til.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2018/12/blomkaal-aeble-suppe-med-kanelristede-kerner-og-hummus-broed/