Smukke grønne retter til den bæredygtige jul
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Jul
Antal personer: 4-6
Ingredienser
  • Paté kanapeer
  • Rugbrød, ristet og i trekanter
  • Veganske Gourmet Pateer fra ALDI fx. Champignon og shiitake og Kidneybønner og løg
  • Stegte champigoner
  • Syltede rødløg
  • Agurk, peberfrugt, granatæble kerner
  • Hasselback kartofler:
  • 800 g små kartofler
  • Olivenolie
  • Salt
  • Ingefærbagte rodfrugter:
  • 300 g persillerødder
  • 300 g pastinakker
  • 1 appelsin, saft og skal heraf
  • 1 spsk. olivennolie
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. ahornsirup
  • 1 tsk. stødt ingefær
  • salt og peber
  • Tahindressing
  • Granatæblekerner
  • Bredbladet persille
  • Grønkålsalat med rødkål, fennikel, pomelo og granatæble
  • 300 g grønkål, ribbet og fint hakket
  • ½ rødkål, fint snittet
  • 1 fennikel, fint snittet
  • 1 pomelo, skrællet og i mindre stykker
  • ½ granatæble, kernerne heraf
  • æblecidereddike
  • Ristet sesamolie
  • Salt
  • Kanelristede kerner
Fremgangsmåde
  1. Anret pateerne på rugbrødet og pynt skiftevis med stegte svampe, syltede rødløg, agurk, peberfrugt og granatæbler.
  2. Tænd ovnen på 225 grader.
  3. Skær tynde riller i kartoflerne.
  4. Læg evt. kartoflerne imellem 2 skærebrætter så du ikke kommer til at skære helt i gennem dem.
  5. Vend dem med olie og salt og anret dem i et ovnfast fad.
  6. Skræl rodfrugterne og skær dem i kvarte på langs.
  7. Rør en marinade sammen af appelsinsaft og skal, olie, sennep, ahornsirup, ingefær, salt og peber og vend rodfrugterne i den.
  8. Anret rodfrugterne i et ovnfast fad og det det og fadet med kartofler i ovnen og bag det i 35-40 minutter.
  9. Kom den hakkede grønkål i en skål og masser det med lidt æblecidereddike, ristet sesamolie og salt til konsistensen er mør og lækker og farven er skiftet til mørkegrøn.
  10. Vend rødkål og fennikel i.
  11. Anret det i en skål og pynt med pomelo, granatæblekerner og kanelristede kerner.
  12. Anret de bagte rodfrugter i en skål og pynt med halvdelen af tahindressing, granatæblekerner og persille og server resten af tahindressingen til salaten.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2018/12/smukke-groenne-retter-til-den-baeredygtige-jul/