Rødbedetærte på hummusbund
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Aftensmad
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • BUND:
  • 300 g kogt quinoa
  • 2 spsk. knuste hørfrø + 5 spsk. vand
  • 4 spsk. Valsemølle hummus
  • 1 tsk. urtesalt
  • 1 tsk. timian
  • GRØNTSAGER:
  • 300 g rødbeder, i tern
  • 2 rødløg, i skiver
  • 1 tsk. timian
  • ½ tsk. salvie
  • kokosolie til stegning
  • FYLD:
  • 300 g silken tofu
  • 3 spsk. gærflager
  • 1 spsk. æblecidereddike
  • 1 tsk. dijonsennep
  • 1 tsk. urtesalt
  • 3 spsk. Valsemølle hummus
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader varmluft og kom bagepapir i en 22 cm tærteform.
  2. Rør knuste hørfrø og vand sammen og lad det trække i 10 min.
  3. Rør kogt quinoa, hørfrø blanding, salt og timian sammen til en jævn masse.
  4. Tilsæt hummus blandingen og rør det sammen. Dejen skal hænge sammen, men stadig være blød og klistret.
  5. Smør dejen ud i tærteformen - brug fx. en våd ske, det gør det nemmere at fordele dejen.
  6. Bag bunden i 20 min.
  7. Steg imens rødbede og rødløg på en medium varm pande med lidt kokosolie, timian og salvie imens bunden for bages.
  8. Kom alle ingredienser til fyldet i en blender og blend det jævnt og cremet.
  9. Fordel grøntsagerne i den forbagte bund og hæld fyldet over.
  10. Sæt tærten tilbage i ovnen og bag den i 40 min.
  11. Tag tærten ud af ovnen og lad den køle lidt ned inden den tages ud af formen.
  12. Server den lune tærte med en grøn salat som tilbehør.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2018/12/roedbedetaerte-paa-hummusbund/