Falafel vaffel med hummus, bagt aubergine og syltede løg
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Morgenmad
Antal personer: 2
Ingredienser
  • Vafler:
  • 1 pose Valsemøllen Hummus Origial
  • ½ squash, groft revet
  • 1 fed hvidløg, fint revet
  • 1 tsk. spidskommen
  • 2 spsk. bredbladet persille, groft hakket
  • 2 dl vand
  • Hummus:
  • 1 pose Valsemøllen Hummus Origial
  • ½ squash, skrællet og i tern
  • 2 dl vand
  • 1 citron, saften heraf
  • 1 spsk. tahin
  • 1 tsk. spidskommen
  • Syltede løg
  • 1 auberginer, i skiver
  • Til servering
  • ½ lilla spidskål, fint revet
  • 100 g cherry tomat, i kvarte
  • 50 g oliven
  • 1 spsk. bredbladet persille, groft hakket
Fremgangsmåde
  1. Tænd ovnen på 200 grader og kom bagepapir på en bageplade.
  2. Fordel aubergineskiverne på bagepladen, sæt den i ovnen og bag dem i 15-20 min
  3. Tænd vaffeljernet og lad det blive varmt.
  4. Rør alle ingredienser til vaflerne sammen i en skål.
  5. Bag dejen af 2-3 omgange alt efter hvor stor dit vaffeljern er.
  6. Kom imens alle ingredienser til hummussen i en foodprocessor og blend det jævt og cremet.
  7. Smag til med salt og peber.
  8. Anret vaflerne på 2 tallerkner og top dem med spidskål, tomater, syltede løg, oliven og hummus.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2019/02/falafel-vaffel-med-hummus-bagt-aubergine-og-syltede-loeg/