Vegansk og glutenfri brunsviger
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Kage
Antal personer: 20 stk
Ingredienser
  • 4 dl plantemælk
  • 40 g Naturli´ smørblok
  • 80 g sukker
  • 1 tsk. salt
  • ½ tsk. kardemomme
  • 15 g FiberHUSK ( den gule)
  • 10 g glutenfri tørgær
  • 160 g gf havremel - kan erstattes med anden glutenfri mel som fx. boghvede, sorghum
  • 160 g rismel
  • Topping:
  • 100 g muscovadosukker
  • 100 g brun farin
  • 100 g Naturli´smørblok
Fremgangsmåde
  1. Smelt smørret i en gryde og tilsæt herefter mælk, sukker, salt, kardemomme og rør det sammen.
  2. Hæld blandingen i en skå og rør gæren i.
  3. Pisk herefter FiberHUSK i med en håndmixer på højeste niveau.
  4. Pisk straks efter havre- og rismel i til dejen er jævn.
  5. Kom bagepapir i en 20x30 cm form, fordel dejen heri, dæk den til med et rent viskestyke og stil den til hævnning i 2 timer.
  6. Når dejen er hævet, smeltes ingredienserne til toppingen sammen.
  7. Tænd ovnen på 190 grader alm. ovn.
  8. Prik fordybninger i dejen med dine fingre og fordel toppinge ovenpå.
  9. Sæt fadet i ovnen og bag brunsvigeren i 20-25 min.
  10. Lad brunsvigeren køle helt af inden den serveres.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2019/02/vegansk-og-glutenfri-brunsviger/