Blomkålssteaks med brunet smør og hasselnødder
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: Gæstemad
Antal personer: 4 portioner
Ingredienser
  • 2 store blomkål
  • 1 citron, saft og skal heraf
  • 50 g hasselnødder, ristede og groft hakkede
  • 100 g feldsalat
  • salt og peber
  • Brunet smør
  • 200 g Naturli´smørblok
Fremgangsmåde
  1. Skær blomkålen i 3 cm tykke skiver.
  2. Brug kun de hele stykker og gem resten til en salat.
  3. Varm en grillpande op til høj varme og steg blomkålen herpå 3-5 min på begge sider.
  4. Ved medium/svag varme smeltes smørret i en gryde.
  5. Når smørret er smeltet, skrues der op, så smørret begynder at bruse.
  6. Lad smørret bruse indtil farven bliver let gylden og begynder at dufte nøddeagtigt, det tager et par minutter.
  7. Hæld smørret igennem en si ned i en skål og lad den køle lidt af.
  8. Smørret vil nu dele sig, og der vil danne sig en del bundfald.
  9. Øs forsigtigt den klare smør fra bundfaldet over i en skål.
  10. Vend feldsalaten med lidt citronsaft.
  11. Krydr blomkålssteaksene med salt og peber, anret dem på en tallerken, hæld brunet smør henover og pynt med hasselnødder, citronskal og feldsalat.
  12. Server evt. hasselback kartofler eller knuste søde kartofler til.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2019/02/blomkaalssteaks-med-brunet-smoer-og-hasselnoedder/