Glutenfrit rugbrød
 
Forberedelse
Tilberedning
Samlet
 
Forfatter:
Opskrifts type: Vegansk, glutenfri
Ret: brød
Antal personer: 1 brød
Ingredienser
  • 120 g fuldkornsrismel
  • 75 g majsmel
  • 75 g boghvedemel
  • 15 g carob
  • 7 g loppefrøskaller
  • 10 g tørgær
  • 200 g gulerod, groft revet
  • 75 g hel boghvede
  • 50 g græskarkerner
  • 50 g solsikkekerner
  • 40 g hørfrø
  • 40 g sesamfrø
  • 2½ tsk. salt
  • 4,5 dl vand
Fremgangsmåde
  1. Kom alle de tørre ingredienser i en skål, tilsæt vand og gulerødder og rør det grundigt sammen
  2. Lad det trække i 10 min.
  3. Kom bagepapir i en brødform, kom dejen heri, dæk det til og lad det hæve i 2 timer.
  4. Tænd ovnen på 200 grader.
  5. Pensel brødet med olivenolie og drys med sesamfrø og hampefrø.
  6. Sæt formen i ovnen og bag det i 50 min.
  7. Tag det bagte brødet ud af formen med det sammen og lad det køle helt ned på en bagerist inden der skæres i det.
Recipe by Vanlose Blues at https://www.vanloseblues.dk/2019/03/glutenfrit-rugbroed/